12.1 C
Igualada
Dissabte, 24 febrer 2024

Un article de

Marc Castells participa a la Conferència de Diputacions a Granada
M

Publicitat

El president de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Igualada, Marc Castells, va participar el passat divendres a la clausura de la IV Conferència de diputacions, que es va celebrar durant dos dies a Granada. La trobada va servir per aprovar una declaració institucional on es va reivindicar “un nou marc de finançament, no només per als governs locals intermedis, sinó per al conjunt del sistema local de Govern, inclosos els municipis”.

En aquest sentit, el text recorda que assegurar “els recursos econòmics necessaris constitueix un element indissociable del reconeixement de les competències” i, demana que els canvis que es produeixin en l’àmbit financer “hauran de tenir en compte l’existència d’economies d’escala i dissenyar la distribució dels fons públics atenent a l’imprescindible equilibri entre els criteris poblacionals i territorials”.

A la declaració també es fa referència a la necessitat de continuar treballat per “la transparència i una actuació eficient, amb l’objectiu final d’aconseguir una millora de la qualitat de vida i del benestar de les persones”.

Finalment, el text posa en valor el paper de les diputacions a l’hora “d’assegurar un nivell òptim de professionalització i capacitació tècnica dels empleats públics, exigència ineludible en un context de ràpida transformació tecnològica i de creixent demanda d’especialització”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies