L’editorial: 125 anys

124

Demà passat (diumenge) arribaran els Reis d’Orient, que enguany tindrà una repercussió especial a Igualada. S’assolirà així la fita més important del 125è aniversari, que, segur, els igualadins celebraran amb un caliu diferent, a l’altura d’una efemèride que molts pocs esdeveniments poden arribar a viure.
Aquesta és, sempre, la gran nit d’Igualada. Tota la comarca fa la festa de Reis. Les cavalcades anoienques són cada vegada més grans i més imponents, però a Igualada, per participació, força, i tradició més que centenària, aquesta és la nit més important de l’any.
Per als infants no hi ha dubte de la màgia dels Reis, però els adults són també part indestriable de la Festa a Igualada. Malgrat els entrebancs i els malentesos d’alguns -TV3- i les preteses imposicions de nuclis molt reduïts però que es fan escoltar, està clar que els Reis d’Igualada segueixen endavant amb un suport popular majoritari.
Durant aquests anys -especialment els últims- hi ha hagut importants novetats, com noves carrosses, nous vestits de Ses Majestats, però també d’altres que no han estat exemptes de debat, com plena incorporació de la dona o, qui sap, alguna sorpresa final per aquest any. Caldria entendre’s aquests canvis com a passes endavant, sempre, això sí, que estiguin acompanyades de serenor, diàleg i sentit comú. La particularitat, la singularitat de la Festa dels Reis d’Igualada és precisament el que l’ha feta única. I això s’ha de saber veure, sense cap ànim d’ofendre mai a ningú.
Tant de bo que Ses Majestats, que tan generosament es porten amb els nens i nenes d’Igualada i tota la comarca, ens regalin també a tots plegats la capacitat de treball i d’innovació per fer possible l’imprescindible creixement econòmic -i en llocs de treball- de la comarca, i també ganes i il∙lusió suficients com per superar tots els reptes que la vida ens va plantejant cada dia. Bons Reis a tothom!