11.2 C
Igualada
Diumenge, gener 23, 2022

La segona sala de cinema de l’Ateneu s’inaugura repartint 600 entrades gratuïtes

Igualada ha estrenat, aquest diumenge, la segona sala de cinema situada al costat de la que ja hi ha actualment a l’Ateneu Igualadí. Aquesta nova sala és fruit d’un nou acord entre l’Ajuntament d’Igualada i l’Ateneu Igualadí per cedir durant 20 anys un espai de 83m2 situat a la primera planta de l’Ateneu que s’ha convertit en una segona sala de cinema. Es tracta d’un acord molt similar al qual ja es va signar per crear, el 2016, la primera sala de l’Ateneu cinema.

Aquesta nova sala és de format més petit que la primera i s’ha creat amb l’objectiu de complementar i diversificar la programació cinematogràfica que es fa a l’Ateneu Cinema aconseguint doblar el nombre d’estrenes.

La nova sala té 47 localitats, una d’elles per persones amb mobilitat reduïda, i les mateixes prestacions que la sala gran pel que fa a pantalla, so i butaques. De fet, té els avanços tecnològics que en aquests 5 anys hi ha hagut en el món de la indústria cinematogràfica pel tal que sigui d’última generació.

En la primera part de la inauguració s’ha descobert una placa a l’entrada de la nova sala que deixa palès l’agraïment de l’Ajuntament d’Igualada a Montserrat Domènech i Casellas, la igualadina apassionada del món de la cultura i el cinema que ha llegat a la ciutat 200.000€ que han permès realitzar aquesta sala. Familiars de la Montserrat han estat presents també en aquest dia d’obertura de la sala.

L’alcalde d’Igualada Marc Castells ha destacat que “aquesta obertura és la millor manera d’iniciar la Capitalitat de la Cultura Catalana del 2022, multiplicant les opcions de veure cinema a la nostra ciutat”.

Mireia Claret, presidenta de l’Ateneu Igualadí, valora molt positivament aquesta ampliació, que suposa un “salt exponencial per l’Ateneu Cinema”. Claret ha explicat que “si fins ara en un cap de setmana es podien fer uns 6 o 7 passis, ara se’n podran fer 14 i molt més variats”.

Tant l’Ateneu com l’Ajuntament esperen que el fet de doblar el nombre d’estrenes pugui fer passar l’Ateneu Cinema de 30.000 a 50.000 espectadors l’any. La segona sala possibilitarà destinar-la, també, al cinema menys comercial, a documentals, òpera i fins i tot connexions en streaming. El projecte segueix amb la voluntat d’atansar la cultura cinematografia als ciutadans i posar-la al centre de la ciutat facilitant-hi l’accés a tothom.

Es reparteixen més de 600 entrades gratuïtes
La nova sala s’emmarca també dins l’objectiu d’Igualada de convertir la ciutat en un centre comercial a cel obert i que atregui visitants d’arreu de la comarca i de les comarques veïnes. És per aquest motiu que les associacions de comerciants igualadins han tingut un paper especial en la inauguració que ha estat inspirada en l’univers de la pel·lícula “Charlie i la fàbrica de xocolata”. De fet el protagonista de la pel·lícula s’ha fet fotografies amb els assistents i s’han repartit més de 600 entrades gratuïtes que es podran bescanviar els propers dies a la web del cinema per veure la pel·lícula “Charlie i la fàbrica de xocolata” a la nova sala de cinema durant les festes de Nadal.

El Consell dels Infants d’Igualada ha participat també d’aquesta inauguració. Els petits consellers i conselleres han pogut veure la nova sala on s’ha projectat el vídeo que van fer aquest estiu on ensenyaven, amb l’ajuda del doctor Josep Ma. Soto, com funciona el sistema de cardioprotecció de la ciutat, amb els desfibril·ladors instal·lats a la via pública.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Residència Pare Vilaseca inicia la teràpia amb nines

La Residència Pare Vilaseca, centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada, està constantment cercant noves intervencions que permetin la millora de la qualitat de vida...

Montserrat Argelich: “Seran uns Tres Tombs ben lluïts i molt emotius per a tota la ciutat

Montserrat Argelich ha participat des de ben petita als Tres Tombs: des de dalt d’un carro, vestida de pagesa, dalt del cavall del carro...

L’Editorial: La festa dels Tres Tombs

Fa dos-cents anys de la fundació l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada. El 1856 es va constituir la segona colla i d’ací que hi hagi...

L’A3 Leather Innovation Center ofereix el primer curs massiu en línia de Tècnic en Adoberia que es fa a Europa

L’A3 Leather Innovation Center de la Universitat de Lleida, al Campus Universitari d’Igualada, ofereix un nou curs massiu en línia de Tècnic en Adoberia,...

La bandera gremial dels “Tonis” de 1822

Enguany l’Antic Gremi de Traginers celebra el seu Bicentenari, o sia els dos-cents anys de la seva existència. El testimoni d’aquesta festa és la...
Compartir