La pierenca Elvira del Pozo es proclama 2a Dama de la Catalunya Central
L

16 de maig de 2018

El passat dissabte dia 12 de maig, el municipi d’Avià va agafar el relleu de Piera i es va convertir en la capital del pubillatge de la Catalunya Central. Un total de 28 candidats del Berguedà, el Bages, el Solsonès, l’Anoia i Osona van participar en les proves per a convertir-se en l’hereu, la pubilla, les dames i els fadrins de les comarques centrals.

Les activitats es van iniciar al matí amb les proves escrites i les entrevistes als candidats. A la tarda no va faltar una cercavila en la qual van participar tots els representants del pubillatge del territori i l’acte de proclamació dels nous representants, que va tenir la pagesia com a eix vertebrador. La pierenca Elvira del Pozo de Torres va ser proclamada 2a Dama de la Catalunya Central del 2018. També hi va participar el pierenc Jordi Vallès Noguera.

L’acte de proclamació a la Catalunya Central se celebra des del 2006. Actualment hi ha setze pobles de les comarques centrals que mantenen viva la tradició del pubillatge, entre els quals hi ha la vila de Piera.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta