12.2 C
Igualada
Dilluns, març 1, 2021

Joan Vich estripa el carnet del PSC

joan-vich-1.jpg

Joan Vich segueix les mateixes passes que d’altres destacats socialistes d’Igualada, com Antoni Dalmau o Antoni Pàmies. Estripa el carnet del PSC. Dimecres al matí ho va anunciar públicament en una roda de premsa, tot presentant també una carta en la que el seu títol ja hos diu tot: “No em puc reconèixer”. Enrere queden 40 anys de militància.
Un partit, el socialista, que ha abandonat, ha dit Joan Vich, l’espai central del catalanisme d’esquerres en la política catalana i que ha castigat reiteradament les dissidències, la crítica i la pluralitat.

Les paraules
de Miquel Iceta
Vich assegura que la democràcia interna en el PSC és inexistent i que la crítica ha desaparegut.
Joan Vich ha reconegut, però, que el detonant de la seva baixa del partit, va ser la intervenció de Miquel Iceta, els representants de l’Agrupació local i de la pròpia candidata Noemí Trucharte, durant la presentació de la candidatura socialista. Vich ha manifestat que es va sentir dolgut pel menyspreu absolut al treball que durant més de tres dècades, com a representant també del PSC, ell i altres persones han portat a terme en diferents grups municipals socialistes.
L’exalcalde ha retret al PSC “l’amnèsia greu i vergonyant que ha esborrat la història de Vilanova del Camí dels darrers 35 anys i la història del govern socialista dels darrers 35 anys”.
Les desavinences en la confecció de la llista municipal a les Eleccions del 2011 van marcar el punt d’inflexió en l’agrupació vilanovina. Segons Vich va comportar “un boicot actiu a la candidatura per part d’un sector de l’executiva local i la passivitat de la resta”.
A instàncies dels mitjans de comunicació Vich ha explicat que des del 2011 i arrel de les primeres desavinences amb l’agrupació local, van posar els fets en coneixement de la direcció del partit tant a nivell comarcal com català i també a la Comissió de Garanties, però que la resposta sempre ha estat nul·la. Tampoc espera resposta, ha dit, sobre la carta que divendres passat va fer arribar a Àngel Ros, a qui li va comunicar la seva decisió d’abandonar el partit.
La llarga ombra
de Teo Romero
Vich també ha posat de manifest, perquè “és públic i notori” ha dit, la manca d’afinitat amb el primer secretari del PSC Anoia, Teo Romero, i està segur que Romero està darrere de l’operació que s’ha articulat a Vilanova del Camí i que va començar abans del 2011.
Per tot plegat, Vich ha justificat la seva decisió d’abandonar el PSC. Un acte que ha volgut desvincular de qualsevol acte o estratègia política a nivell municipal o comarcal. Diu que el seu acte és “una decisió personal i intransferible”.
Durant la roda de premsa, Vich ha assegurat que malgrat estar retirat de la primera línia de la política local no s’ha jubilat políticament i en aquest sentit, Vich, ha explicat que simpatitza amb els diferents corrents crítics del PSC com Avancem i Nova Esquerra Catalana.
Per contra, també ha dit explícitament, que no donarà suport a la candidata del PSC, Noemí Trucharte, que en les últimes setmanes ha intensificat de manera notòria la seva activitat preelectoral.
Preguntat per la premsa sobre les properes municipals on es preveu la participació de com a mínim 10 formacions polítiques, Vich ha qualificat de “plural i democràtica aquesta participació, fidel reflex”, ha dit, “de la pluralitat del nostre municipi”. “És evident”, ha dit Vich, “que seran necessaris pactes i aliances que assegurin la governabilitat”. No es coneix, de moment, si l’actual alcaldessa i substituta de Vich en el càrrec, Vanesa González, es presentarà al capdavant d’alguna formació independent, tal i com s’havia especulat recentment. Fins a les eleccions, el PSC governa Vilanova juntament amb CiU.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Veïns de Capellades denuncien tremolors a les cases i despreniments al Capelló per les explosions d’una pedrera

Des de fa mes d’un any, un centenar de veïns de Capellades veuen com les seves cases tremolen cada vegada que la Pedrera de...

Qui vol vi aigualit?

Una vegada es va presentar a casa meva un convidat imprevist. Al rebost hi tenia un molt bon vi, però en tenia poc. Per...

Igualada farà la vacunació a col·lectius professionals a l’Escorxador

Els espais firals de Manresa, Igualada i Vic, juntament amb l'hotel d'entitats de Berga, seran a partir de la setmana que ve els espais...

Quatre municipis anoiencs tindran un mòdul covid annex al seu CAP

La setmana passada, el Departament de Salut va instal·lar a Puig-reig el primer mòdul de suport als centres d’atenció primària de la Regió Sanitària...

Calaf ja té un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

Des de ja fa uns dies, ja està en funcionament el punt de recàrrega de vehicles elèctrics instal·lat a la plaça dels Arbres de...
Compartir