Ja tens la palma per aquest Diumenge de Rams?

29 de març de 2023

La Setmana Santa, com el seu propi nom indica, és un període d’origen religiós que vol celebrar la Passió, Mort i Resurrecció de Crist. Amb el Diumenge de Rams finalitza la Quaresma i es dona pas a la Setmana Santa.

Durant el Diumenge de Rams recordem i revivim l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem muntat en un ase sent aclamat com el Messies per una multitud que l’esperava amb palmes i branques d’olivera i llorer. Els rams o palmes simbolitzen la victòria i el triomf. El fet que entrés en un animal com un ase, podent-ho haver fet seguit d’un exèrcit o amb un carruatge de luxe, és molt significatiu també, donant exemple un cop més d’humilitat i austeritat.

Durant la missa del Diumenge de Rams es llegeix la lectura de la Passió (els Evangelis sinòptics) i és comú que intervinguin en ella 3 lectors, un fent de narrador, un altre que personifica a la resta de personatges, i el sacerdot que interpreta a Jesús.

També es procedeix a la benedicció dels rams que sostenen els fidels i que es cremen posteriorment per a utilitzar les restes l’any següent com a cendres per la celebració del Dimecres de Cendra.

Les palmes per la seva banda, se solen conservar un any, sent el més habitual penjar-les dels balcons de les cases. Fer-ho és tot un símbol i significa que es desitja que Déu sigui el rei de la casa i de tots els membres que habiten en ella.

Al nostre entorn i seguint aquesta tradició, és costum que els nens i nenes fins a l’edat en què fan la comunió celebrin el Diumenge de Rams amb la benedicció de la Palma. Si ets dels que segueixes aquest costum, et recomanem la Floristeria Argelich d’Igualada, on trobaràs un gran stoc de palmes i rams que podràs lluir durant el Diumenge de Rams. Pots fer els teus encàrrecs a la botiga situada al Carrer de Sant Vicenç, 31 (Plaça de les Tortugues); o trucant al 667 26 57 05.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que, amb l'anunciada reobertura, l'Hotel Ciutat d'Igualada tindrà sortida?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta