“Festa de l’Univers” a l’Observatori de Pujalt

18 de maig de 2015

sol.jpg

El proper dissabte 23 de maig de les 19h de la tarda a les 23:30h de la nit es portarà a terme la “Festa de l’Univers” a l’Observatori de Pujalt. La jornada l’organitzen l’Observatori de Pujalt conjuntament amb AstroAnoia i GAME (Grupo Amateur de Meteorologia Espacial) i el portarà a terme en Josep Maria Llenas al nou edifici de l’Observatori de Pujalt, a l’observatori astronòmic. Les activitats que es portaran a terme al llarg de la tarda-vespre-nit estan dividides en 3 parts. Una primera part farà referència al Sol. S’observarà el Sol amb diferents telescopis un dels quals disposa d’un filtre d’hidrogen específic per fer aquestes observacions i amb el que ja s’han retransmés algunes observacions com la de l’eclipsi del passat dia 20 de març. La segona part està dedicada a fer un recorregut virtual per diferents planetes, galàxies, nebuloses i altres elements de l’Univers amb els que s’aniran fent explicacions del que sabem a dia d’avui de l’Univers. Entre la segona i la tercera part es farà una parada de 30 minuts per sopar a càrrec de cada u. Finalment després de sopar la tercera part estarà dedicada a portar a terme una observació astronòmica amb diferents telescopis. Als voltants de les 23:30h l’activitat es donarà per finalitzada.
L’Albert Borràs, director de l’Observatori de Pujalt, diu que aquest tipus d’activitat encara no s’ha portat a terme en cap ocasió. Fins ara ens havíem dedicat bàsicament a observacions nocturnes, però, ara gràcies a un nou telescopi adquirit per AstroAnoia i gràcies al potencial de l’agrupació podem portar a terme una activitat astronòmica diürna i nocturna a la vegada. Per altra banda l’artífex de l’esdeveniment, en Josep Maria Llenas, recorda que l’objectiu d’aquesta festa és apropar l’univers a totes aquelles persones que vinguin.
Per últim es recorda des de l’Observatori de Pujalt que les places són limitades i que per reservar plaça cal enviar un correu electrònic a administracion@meteorologiaespacial.es o trucar al telèfon: 620 136 720, especificant quants adults i nens assistiran. Cost, 5€ per els majors de 14 anys, 3€ per a nens d’entre 7 i 14 anys i gratuït per a nens menors de 7 anys.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta