Cinema, exposició i teatrefòrum sobre violència masclista a la Conca d'Òdena
C

3 de desembre de 2015

costures_pell.jpg

En el marc de la commemoració del Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, i dins el Pla d’Acció per la Igualtat de Gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, en la línia de treball per l’abordatge de la violència masclista, s’ha apropat una exposició sobre violència de gènere a Igualada.

Sota el títol Amor? Una exposició sobre violència de gènere, es contextualitza la problemàtica de la violència, i s’explica el fenomen des de les conductes del maltractador, les actituds i rol de la víctima, el cicle de la violència, la incidència a les nostres societats o també les trampes de l’amor romàntic que acaben desencadenant una situació de violència.

L’exposició restarà oberta del 9 al 21 de desembre a l’Espai Cívic Centre en el seu horari d’obertura: de dilluns a divendres de 9 a 13:30 h i de 15:30 a 22 h. Dissabte de 9 a 14 h i de 16 a 21 h. L’exposició pertany al catàleg d’exposicions de la Diputació de Barcelona.

Pel que fa al cinema, Cineclub i la Mancomunitat proposen una sessió de cinefòrum que es desenvoluparà en el marc del Pantalla Oberta el proper 10 de desembre. Serà per tant a la sala de socis de l’Ateneu a les 8 del vespre. Es projectarà Les costures de la pell de No Dust Films, amb la coautoria de Cèlia Vila, Enric Escofet, Marc Soler i Eduard Valls. Una pel·lícula que posa de manifest la violència masclista que han patit i pateixen moltes dones a la Índia en l’àmbit laboral. “Els propietaris de les fàbriques són 5 o 10… però quantes som nosaltres? Milers i milers”. La Bharathi i la Yamuna viuen a Bangalore, a l’Índia, i s’han passat la vida cosint per a les grans multinacionals del sector tèxtil que omplen els armaris de mig món. Com altres dones, han decidit no tenir por i lluitar per assolir un futur digne, sabent que l’únic camí per aconseguir unes condicions de treball justes passa per assumir una confrontació directa amb els seus patrons. Acabada la pel·lícula es farà un col•loqui amb els autors/es.

Teatre per la prevenció de la violència masclista
Emmarcat també en al Pla d’Acció per la Igualtat de Gènere i dins el Programa Coeducatiu 15/16 de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena s’aproparan també sessions de teatrefòrum a 4 instituts de la Conca d’Òdena. Consisteixen en la representació d’una peça teatral on es visualitzen diverses
situacions que viu una noia, la protagonista, la qual pateix violència masclista per part de la seva parella, i això l’allunya de les amigues i de la seva mare. L’alumnat, un cop vista la representació teatral, passa de ser espectador a ser actor/actriu, se’ls demana que reformulin les vivències i les situacions, per així canviar les actituds dels personatges i superar la problemàtica.

Toca de peus a terra de la companyia Impacta’t serà a l’Acadèmia Igualada i a l’Institut Montbui el proper 10 de desembre, a l’Escola Anoia el proper 18 de desembre i a l’Institut Pla de les Moreres el proper 22 de desembre.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?