Àuria celebra les Jornades Externes amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat

59

Àuria_2.jpg

Amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat el grup Àuria ha celebrat aquest dimecres les primeres Jornades Externes: “La marca i el valor social de les empreses”, un esdeveniment que ha posat de relleu com la implicació de les empreses en la construcció social aporta valor a la pròpia marca, tot contribuint a oferir igualtat d’oportunitats entre col·lectius amb risc d’exclusió social i, sobretot, posant èmfasi en la necessitat d’una implicació col·lectiva per aconseguir aquesta transformació. Uns 200 assistents han omplert la sala del Restaurant Sesoliveres.
Xavier López, director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d’Empresa i Ocupació, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda amb un discurs que ha posat l’accent en la importància de la implicació social de les empreses per a l’activitat econòmica “és fonamental pel país que les empreses es comprometin amb crear ocupació, amb fer activitat econòmica, però també tenen un compromís claríssim amb donar feina a les persones que més dificultats tenen”.
Per la seva banda, el gerent del Grup Àuria, Miquel Canet, ha afegit que “el que es fa avui és una exposició del nostre principal concepte de transformació social, una responsabilitat col·lectiva, social i també empresarial”. D’altra banda, el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Blai Paco, ha volgut posar èmfasi en la gran oportunitat que donen aquestes Jornades per “donar a conèixer aquestes experiències i crear sensibilitat, en aquest sentit penso que les conclusions que traurem al final de la jornada seran de viabilitat i facilitat amb la responsabilitat social. I en aquest sentit, important les experiències, però sobretot important també el retorn que té per les empreses, per les marques, el compromís social”.
Finalment Carme Riera, regidora d’Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada, ha remarcat que “és importantíssim per la ciutat que les empreses s’impliquin en la responsabilitat social (…) és una experiència d’èxit en la qual la societat i les empreses hi surten beneficiades, per tant, no podem més que recolzar-ho i empènyer endavant iniciatives com aquestes”.
Amb l’objectiu de compartir i intercanviar experiències entre empreses que han apostat per implicar-se a nivell social, tot aconseguint, a més, l`èxit empresarial en el seu sector, l’acte ha comptat amb la presència de representants de diverses empreses, com Cellers Torres, Decathlon, REC.0 Experimental Stores, Miquel y Costas, Schneider, Pool Biking, Leitat, Gremi de Blanquers d’Igualada o Stickets, totes elles exemples d’emprenedoria, aposta social i èxit empresarial.
La ponència central ha anat a càrrec de Miquel Torres i Maczassek, director general de Cellers Torres, que ha explicat l’experiència dels Cellers amb aspectes de responsabilitat social corporativa, però que sobretot ha volgut felicitar al Grup Àuria “penso que en realitat els protagonistes són els d’Àuria, perquè la seva experiència és fantàstica i la tasca que estan fent per la inserció de persones amb discapacitat és formidable”.
Tot seguit, els representants de les diferents empreses han explicat, també, les seves experiències en breus exposicions. Finalment, Blai Paco, president de la Unió Empresarial de l’Anoia, ha ofert les conclusions de la jornada i tots els presents han pogut gaudir d’un sopar a peu dret.