La caldera de Montmaneu triomfa a la festa de l’Escudella a Castellterçol

66

Diumenge es va celebrar a Castelterçol la sisena edició de la festa de l’Escudella que va aplegar centenars de persones deleroses de tastar les deu mostres d’escudella participants a la trobada. Entre aquestos hi havia una nodrida i representativa delegació de Montmaneu, formada per divuit persones, entre el grup que fa l’escudella i els que promocionen el pa de pessic.

Els assitents a la festa adquirien un bol i una cullera per 3 euros i tenien dret a tastar les deu mostres d’escudella dels pobles de: Albons, Campmany, Gelida, La Seu d’Urgell, Ponts, Sant Feliu de Codines, Verges, Vidreres, Montmaneu i els anfitrions, Castellterçol.

Totes les colles tenen en comú la festa de l’escudella o la caldera que es celebra per Carnestoltes i a Castellterçol el públic podia accedir a fer un tast del caldo representatiu de cadascuna de les poblacions. La trobada no te caràcter competitiu, però cadascuna de les colles mira de fer el millor caldo possible, respectant i fent valdré els seus ingredients tradicionals.

La colla de Montmaneu a més del seu caldo tradicional –que va tenir molt èxit- també presentava pa de pessic del Bayona de la Panadella dels qual en vàren acabar les existències.

Jaume Singla