L’Yvette Pons Igualada s’emporta el primer partit del play-out de permanència

26 de maig de 2019

L’Yvette Pons Igualada ha fet el primer pas per mantenir-se a Copa Catalunya la propera temporada. L’equip de Sergi Alamillo es va imposar aquest dissabte a la tarda al TGN Bàsquet en el primer partit de l’eliminatòria de permanència. Si el proper cap de setmana les igualadines guanyen a Tarragona, certificaran la salvació. Per altra banda, si perdessin, haurien de disputar un tercer i definitiu partit a Les Comes per decidir qui es manté a la màxima categoria de Catalunya.

Excepte el 0-2 inicial les blaves van anar per davant en el marcador durant tot el partit. Després d’un primer intercanvi de cistelles, les anoienques van agafar el primer avantatge important al minut 7 del partit, quan el resultat en el marcador ja era de 19 a 9. Però un parcial de 0-9 per les de Tarragona, va tornar a estrènyer el partit, que estava 21-18 al final del primer quart.

La bona defensa igualadina només va permetre 9 punts a les visitants, mentre que l’Igualada en sumava 16 i arribava al descans 10 punts per sobre, 37-27.

En el tercer quart, ni l’Yvettet Pons Igualada va poder augmentar la diferència ni el TGN la va poder reduir. Intercanvi de cistelles, que beneficiava a les igualadines, i la diferència al final d’aquest període era la mateixa que a la mitja part, 56 a 46 a falta de 10 minuts per acabar el partit.

En l’inici del quart període semblava que les igualadines podien trencar definitivament el partit, ampliant la distància fins els 14 punts. Però un parcial de 0-10, deixava a les del Camp de Tarragona a només 4 punts a falta de 2 minuts per acabar el partit. Tot i aquesta situació, les blaves van saber controlar els nervis. El TGN no va anotar cap més punt, mentre que les igualadines aconseguien un parcial de 5-0 final que assegurava la victòria, 68 a 59.

Amb aquesta victòria l’Yvette Pons CB Igualada pot certificar la seva permanència el proper diumenge a la tarda Tarragona. Si aconsegueix la victòria, les igualadines seguiran a Copa Catalunya la propera temporada.

Creus que Igualada necessita més carrils bici?