Clima enrarit a la Festa Major amb l’enuig d’algunes colles per solapament d’actes i restriccions de l’Ajuntament

659

Jordi Puiggròs – La Festa Major d’Igualada ha començat i, com sol ser habitual en els darrers anys, algunes colles estan molestes per determinades actituds. Aquest any, el Ball de Sant Miquel i Diables d’Igualada ha volgut mostrar aquest dijous públicament la seva crítica amb una tabalada reivindicativa sota el lema “Sense model no hi ha festa” i “ens hem cremat amb l’Ajuntament”.

Per a l’entitat, a l’Ajuntament “no li importa que convisquin dos models de festa dins la mateixa setmana sense cap tipus d’ordre ni consens, perquè sembla que ja li estigui bé que entre colles ens enfrontem, perquè tot això va en detriment de la festa”, i afegeixen que “solapa actes tradicionals, programa concerts que fan mal a aquests actes. I si hi ha coincidència de cercaviles o processó amb proves de so ens demanen que ni cremem carretilles, ni sonin músiques dels balls”.

Des de l’entitat expliquen que “fa vuit anys que existeix una festa en la que se segueix un calendari històric, i una altra que és la que s’ha fet en els darrers trenta o quaranta anys. Hi ha malestar, perquè hi ha colles que són inamovibles, i des de la FESTHI també es pensa el mateix. S’hauria de vetllar que no se solapessin les cercaviles, la FESTHI va fer una proposta alternativa però l’Ajuntament no va dir res”.

El Ball de Sant Miquel i Diables d’Igualada considera que “no cal provocar un malestar, però amb l’Ajuntament no hi ha manera d’arreglar les coses, sembla que tant els hi fa. La gota que ha fet vessar el vas va ser a la darrera reunió de cercaviles amb l’Ajuntament, ens van dir que el dia de la processó, quan passéssim per la plaça de la Creu, aturéssim el soroll perquè hi hauria proves de so d’un concert. Increïble”. Per a la colla la tabalada d’aquest matí “vol suposar un toc d’atenció, res més, però caldria que de cara a futures ocasions no passés més, convindria parlar amb les entitats el setembre o a l’octubre, si cal, i no esperar-se al maig”.