Segon cap de setmana de Carnaval a municipis de l’Anoia
S

17 de febrer de 2018

La rua de Carnaval arriba amb il·lusió i amb el llistó ben alt a Vilanova del Camí

El Carnaval ha començat amb molt bona nota per a les comparses vilanovines que no només han fet el primer assaig a Igualada, sinó que s’han endut quatre premis a la rua igualadina, a destacar els dos primers. A Vilanova del Camí per tant, la cita arriba amb molta il·lusió i el llistó ben alt per a les comparses que s’animin a participar-hi. Ara per ara, hi ha una dotzena de comparses inscrites, però com afirma la regidora de Cultura, Imma González, “les previsions són bones perquè l’any passat van acabar sent divuit i algunes es van inscriure poc abans de la rua”.

La regidoria torna a comptar amb el suport del Consell Jove La Xispa i la Comissió de Festes per organitzar el carnaval que enguany porta com a lema “Meravellós Carnaval” i està inspirat en el film de Tim Burton Alícia al país de les merevelles. Segons explica Sergi Pérez, membre de La Xispa, la idea és ambientar Can Papasseit amb els colors vermell i blanc.

La rua començarà com és habitual cap a les 9 de la nit i farà el recorregut fins a Can Papasseit, on és previst que comenci el ball i la gresca cap a un quart d’11 amb Raggatunning (covers d’èxits actuals) i música DJ. Des de La Xispa s’encarreguen precisament d’organitzar aquesta part de la festa des de l’any 2015. Pérez destaca que abans el carnaval s’acabava més d’hora i en canvi el consell jove ha aconseguit donar-li “la vidilla i la noctunitat que molts esperem d’un gran carnaval, perquè la part infantil ja està coberta”.

Aquest any, segons assenyala la regidora de Cultura, Imma González, hi ha dos aspectes que es vetllaran a la festa: l’aforament i el consum d’alcohol. “El nostre objectiu” diu González “és aconseguir que hi hagi zero consum d’alcohol entre els menors, i per això hi haurà controladors dins de la sala”.

La regidoria de Cultura oferirà la possibilitat de contribuir a la minimització de residus i tornarà a oferir els gots reutilitzables al preu d’un euro. A diferència de la Festa Major, la compra del got no serà reembossable.

Els premis del concurs són un al·licient. Cal destacar que hi ha una important aportació dels patrocinadors que aquest any seran personalment els encarregats d’entregar els premis que fan possible amb la seva col·laboració econòmica, “una manera de donar-los el protagonisme que es mereixen”, diu González.

Es lliurarà un primer de 400 € a càrrec de l’Ajuntament de Vilanova; un segon, a càrrec d’Acústic Anoia de 200 €, i quatre tercers premis de 100 € cadascun, gràcies també al patrocini, en aquest cas de més empreses col·laboradores: Obras Algar, Zafiro Tours, Gràfiques Vilanova i Supermercados Sebastián (en aquests dos últims casos el premi serà en forma de val de compra pel mateix valor de 100 €). També hi haurà un premi a la comparsa més crítica, de 75 €; un premi a la comparsa petita, de 100 €, i un premi a la disfressa individual adulta, de 50 €. I per motivar el jovent, La Xispa en lliurarà un a la millor Comparsa Jove, valorat en 400 €, i un premi a la disfressa individual jove, de 50 €.

Aquest any, hem estrenat formulari d’inscripció online. Recordem que també es pot fer la inscripció anticipada fins aquest dimecres a l’àrea de Cultura (o bé per telèfon 93 805 44 11 (Ext. 4) o bé per correu a cultura@vilanovadelcami.cat) però també es podran fer mitja hora abans de la sortida de la rua el mateix dia, a la cantonada de Santa Llúcia amb Cristófor Colom. La rua sortirà a les 9 de la nit.

L’Associació Cultural Camp del Rei torna a convocar petits i famílies en el Carnaval Infantil 2018 a qui la regidora ha agraït el seu llarg compromís amb el municipi, perquè organitzaran la 33a edició de la festa infantil.

Montbui celebrarà aquest dissabte, per partida doble, una de les festes populars més transgressores i populars: el Carnestoltes

El Carnestoltes Infantil es farà a partir de les cinc de la tarda al Boulevard, davant l’Ajuntament. Una hora abans es farà la inscripció dels participants a títol individual i també a les diferents comparses. Entre les cinc i les sis de la tarda tindrà lloc un espectacle d’animació infantil amb el grup “Tres quarts de Quinze” i a partir de les sis de la tarda es farà el lliurament de premis. Només en el cas que la meteorologia fos adversa, aquesta festa infantil es traslladaria al poliesportiu Can Passanals.

El Carnestoltes d’adults manté el format tradicional. Entre les set i les vuit del vespre es faran les inscripcions i la concentració de les comparses que participaran a la rua, davant del supermercat “Mercadona”. A les vuit del vespre arribarà la comparsa amb el Rei Carnestoltes i començarà la rua, que travessarà el Passeig Espanya, la Carretera de Valls i el Boulevard, fins creuar el carrer del Pont i enfilar cap al pavelló de Can Passanals, on finalitzarà.

En acabar la rua al pavelló, començarà el Ball de Carnestoltes amenitzat per la música de DJ Zolood. Cal remarcar que hi haurà servei de bar amb entrepans calents i begudes a càrrec de l’Hoquei Club Montbui.

També a Can Passanals, a la recta final de la festa, el Rei Carnestoltes farà la lectura del tradicional pregó i, a continuació, es coneixeran els guardons d’aquesta edició.

A la categoria de comparses es lliurarà un primer premi de 400 euros i trofeu; un segon guardó de 300 euros i trofeu, un tercer premi de 200 euros i trofeu. La quarta i la cinquena comparsa classificada rebran 100 euros. També optaran a un premi de 100 euros la millor comparsa forània i la comparsa més crítica. La millor disfressa individual guanyarà un premi de 80 euros i trofeu.

Les bases del Carnestoltes d’adults marquen que les comparses estaran formades com a mínm per cinc persones. Si n’hi ha menys, s’optarà al premi individual. Per participar en el concurs, caldrà estar-hi inscrit.

El jurat valorarà les comparses segons els criteris de millor vestuari de fabricació, la comparsa més animada, la comparsa més engalanada, la més divertida, la més marxosa i la més original. El jurat estarà format per membres de la Comissió de Festes Nucli Urbà i per tècnics de l’Ajuntament.

Les inscripcions per al Carnestoltes d’Adults es poden fer a Mont-Àgora, de dilluns a divendres, entre les 17 i les 20 hores, o el mateix dia de la rua, en el punt de sortida, entre les 7 i les 8 de la tarda.

Cap de setmana de Carnaval a Òdena

Aquest dissabte 18 de febrer i diumenge 19, Òdena viurà el carnaval a tot el municipi; primer ho farà al nucli antic el dissabte i diumenge serà el torn del Pla d’Òdena. El ball, les disfresses i les rues seran els elements principals.

Així, la festa començarà omplint de disfresses els carrers del nucli antic del municipi, i és que els veïns i veïnes es concentraran dissabte a les cinc de la tarda al Parc de la Font on els participants, de manera individual o per comparses, podran inscriure’s per participar en el concurs de disfresses. Seguint l’animació del grup La Xaranga ho peta es passejaran per diferents carrers fins a arribar al Pavelló Mestre Vila Vell, on continuarà la festa i xerinola a càrrec del mateix grup i amb un berenar de xurros amb melindros per a tothom. Seguidament hi haurà el lliurament de premis. Els premis individuals estan distribuïts de la següent manera: de zero a sis anys hi haurà un primer premi valorat en 45 euros i un segon premi en 25 euros, de set a dotze anys hi haurà un primer premi valorat en 45 euros i un segon premi en 25 euros i els més grans de tretze anys podran optar a un primer premi valorat en 60 euros i un segon premi valorat en 40 euros. Les comparses hauran de ser d’un mínim de sis persones. Hi haurà quatre premis de 120 euros a les millors comparses. El jurat estarà format per membres de les entitats del poble i l’Ajuntament.

La disbauxa continuarà el diumenge 19 amb la festa de carnaval al Pla d’Òdena. Començarà a dos quarts de cinc de la tarda amb les inscripcions dels participants a les pistes de la petanca i a les cinc de la tarda s’iniciarà la rua pels carrers del barri. Es preveu l’arribada de la rua a dos quarts de set de la tarda al Centre Cívic del Pla d’Òdena on hi haurà espectacle d’animació amb el grup Rovell d’Ou i amb l’espectacle Tabasco que rasco. A continuació, se celebrarà el lliurament de premis. En acabar, hi haurà xocolatada per totes les persones que vagin disfressades. El jurat del concurs de disfresses i comparses estarà format per un representant de cada una de les entitats: UD Rebrot, Club Petanca Odenense, Associació de Veïns La Coraza, la Comissió de Reis de Sant Pere i del Pla d’Òdena, l’Associació de Jubilats del Barri Sant Pere i Pla de la Masia i un membre de l’Ajuntament d’Òdena. Hi haurà tres categories de premis amb tres premis cada categoria, la primera categoria és per comparses (mínim de 3 persones) amb un primer premi valorat en 100 euros, un segon premi valorat en 50 euros i un tercer premi valorat en 25 euros. La segona categoria és per a participants de zero a catorze anys i optaran a tres premis, el primer premi valorat en 50 euros, el segon en 25 euros i el tercer en 10 euros. La tercera categoria és per a individuals a partir de quinze anys i podran optar a un primer premi dotat en 50 euros, un segon en 25 euros i un tercer en un lot valorat en 10 euros.

 

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta