La Plataforma Feminista de l’Anoia celebra una jornada per promocionar la vaga del 8 de març
L

23 de febrer de 2018

La Plataforma Feminista de l’Anoia ha convocat una jornada pel pròxim dissabte 24 de febrer. El doble objectiu de la trobada és fer d’altaveu de les mobilitzacions que es preparen de cara a la vaga feminista del 8 de març i repassar el camí realitzat des de la creació de la plataforma. L’activitat es desenvoluparà al llarg del matí, al local social de La Cooperadora, i acabarà amb un dinar.

El programa de la jornada arrenca a dos quarts d’onze del matí, amb una xerrada oberta (i mixta) per compartir informacions i reflexions entorn de l’origen, motivació i organització de la vaga feminista, convocada pel pròxim 8 de març. És prevista la participació de representants de col·lectius feministes i també sindicals que estan fent difusió i seguiment de la vaga.

A continuació, cap a dos quarts d’una, començarà la segona part de la trobada: l’assemblea de la Plataforma Feminista de l’Anoia. Vol ser una reunió informativa i constructiva per valorar el recorregut fet com a plataforma. També vol esdevenir un espai de trobada, acolliment i organització per afrontar futures accions entre les dones que vulguin formar-ne part més activa.

La Plataforma Feminista de l’Anoia es va crear el novembre de l’any 2016 després de la mobilització de rebuig, indignació i denúncia del segrest a Igualada i posterior violació d’una dona. La resposta espontània va posar de manifest la preocupació i voluntat de fer front comú contra la violència masclista. “Ens preocupa que es posi l’accent únicament en exigir processos de revisió del sistema penitenciari quan s’oblida que cal deconstruir el patriarcat” afirmaven en un manifest.

Des d’aleshores han organitzat altres accions de denúncia per exigir, tant a nivell local, autonòmic i estatal, més mesures legislatives per a la prevenció i eradicació de les causes que generen la violència masclista. Ho han fet sobretot entorn de les dates del 25 de novembre i 8 de març. I el pròxim dissabte, esperen que serveixi per donar un nou impuls a la plataforma.

La matinal acabarà amb un dinar. Per a informació i reserves cal enviar missatge al correu: plataformafeministaanoia@gmail.com El preu és de 10€.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta