L’Igualada Femení HCP inicia l’OKLliga guanyant a Voltregà

9 de novembre de 2021

CP VOLTREGÀ 1
IGUALADA FEMENÍ HCP 3

L’Igualada Femení Hoquei Club Patins va debutar a l’OK Lliga guanyant a la pista de l’actual sots-campió d’Europa, i un dels clubs dominadors d’aquesta especialitat durant la darrera dècada, el Club Patí Voltregà (1-3). Les igualadines van fer un partit molt seriós, van dominar el temps del joc, i van saber jugar els moments decisius a la perfecció. Excel·lent estrena del tècnic Carles Marín a la banqueta amb una actuació coral de les igualadines, que van revenjar esportivament la derrota patida davant el Voltregà a la Lliga Catalana.

El xiulet inicial va deparar un joc força controlat per les igualadines, que van defensar sense faltes i que ràpidament van tapar les vies de joc de les locals, especialment amb bones cobertures sobre Berta Tarrida i Aina Arxé. Amb un joc combinatiu i ràpides sortides a la contra, les igualadines van amenaçar la portera local Uxue Otegi, fins que al minut 15 Carolina Herrera va caçar una bola dins l’àrea per fabricar el 0-1. Aquest gol va donar molta confiança a les igualadines, que no van patir fins el descans i que fins i tot haurien pogut ampliar l’avantatge.

A la represa, el Club Patí Voltregà va sortir més intens i vertical, però les visitants van continuar fent un joc elèctric i arribant amb perill a la porteria d’Uxue Otegi. Les igualadines, molt ben ubicades a pista en tot moment, van veure com les locals farien l’empat a un per mediació de la capitana Aina Arxé al minut 30, aprofitant una assistència de Paula Ferrón.

El momentani empat va donar pas a uns minuts d’alternatives, finiquitats amb un clar penal a favor de les igualadines, i que la capitana Pati Miret va transformar clavant la bola a l’escaire esquerre de la porteria local. Aquest gol va generar nerviosisme en les locals, i va permetre a les noies que entrena Carles Marín controlar molt bé el joc, amb llargues possessions i sense renunciar a les contres. Precisament, en una d’elles, una ràpida combinació entre Aida Mas i Carolina Herrera va finalitzar amb un teva-meva definit per Herrera i que significaria el definitiu 1-3. D’aquí fins el final, infructuós domini del Voltregà i un Igualada Femení que hauria pogut eixamplar l’avantatge.

Optimisme en el conjunt igualadí després del primer triomf a una pista tradicionalment molt complicada i que permet a les igualadines situar-se amb els conjunts capdavanters de la millor lliga del món, amb 3 punts. Les igualadines treballaran durant la setmana per preparar amb energies renovades el primer partit de lliga a casa, dissabte que ve a les 21.00 hores, davant el Sant Cugat que entrena Beto Borregán.

El matx de Sant Hipòlit va venir precedit per un acte protocolari contra la violència masclista, en què les jugadores de Voltregà i Igualada Femení van lluir a la pista sengles pancartes amb els lemes “Vermella als violadors” i “Les agressions masclistes les combatrem alçades i unides -Ens volem vives i lliures!”