9 C
Igualada
Diumenge, desembre 5, 2021

Aquests dimarts i dimecres es celebra la 10a Setmana de l’Ocupació

L’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia organitzen una nova edició de la Setmana de l’Ocupació – Igualada Prepara’t. Es tracta d’un programa que ofereix un conjunt d’eines formatives i informatives a les persones que estan a l’atur, en procés de recerca de feina o que busquen fer un canvi professional.

Des d’aquest 2021, l’organització del Prepara’t va decidir impulsar aquest programa en dues edicions durant l’any gràcies a la seva bona acollida: la primera, que va celebrar-se durant la primavera; i la present, per celebrar-se avui dimarts i demà dimecres al Kiosk del Rec, en format presencial i amb aforament limitat.

El fet que se celebri dos cops l’any permet que s’espongin els actes; però a la vegada, permet que es dupliquin les oportunitats per millorar les habilitats professionals gràcies a les conferències dels experts, i també, per postular a diverses ofertes de feina gràcies a l’activitat relacional, anomenada Connecta. En aquests moments, segons l’Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, l’Anoia compta amb 7.4141 persones aturades (-205 respecte el mes anterior) i amb una taxa d’atur registral del 15,40%.

Prepara’t edició tardor
Aquesta edició seguirà amb la mateixa tònica: una jornada estarà dedicada a activitats formatives amb conferències i tallers que giraran al voltant de la recerca de feina (avui dimarts); i l’altra jornada, tindrà lloc el Connecta (demà dimecres), el punt de trobada i connexió entre empreses que cerquen personal per a les seves plantilles i persones que busquen feina.

Sense cap mena de dubte, l’Igualada Prepara’t es converteix en una bona oportunitat per conèixer les darreres tendències en la recerca de feina de la mà de ponents experts que donen eines, recursos i guies; que serviran, posteriorment, a la trobada amb els responsables de recursos humans de diferents empreses de la comarca que cerquen personal per a les seves organitzacions.

Arrencarà a les 09.3h amb la conferència de benvinguda per part del regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcé; i el president de la UEA, Joan Domènech. A través d’aquesta conferència, s’exposarà la situació del mercat laboral a l’Anoia i també, les diverses eines que les entitats posen a disposició de tothom.

Seguidament, a les 09.45h hi haurà la conferència “Claus per assolir resultats extraordinaris a la vida”, a càrrec de Rafa Rodríguez García, psicòleg, coach i formador internacional. Rodríguez oferirà als i les assistents una ponència basada en una experiència formativa que permetrà identificar les claus que fan que les persones assoleixin resultats extraordinaris en les diferents àrees de la vida, focalitzant el que de debò es vulgui aconseguir.

Més tard, a les 11.30h tindrà lloc el taller “Quin és el teu objectiu professional” a càrrec de Mònica Cordobés, pedagoga i orientador acadèmica i professional de l’Àrea de Projectes Educatius i Orientació de d’EP Institut. Amb aquesta activitat es vol acompanyar a identificar aquells elements claus a tenir en compte per tal de definir els objectius professionals.

La tarda d’aquest dimarts seguirà acollint més activitats del Prepara’t: a les 15.15h serà el torn de “Per fi una entrevista! I ara què?”, un viatge per l’interior de l’entrevista des del punt de vista de la persona que selecciona: a través d’aquesta conferència, s’exposaran els aspectes que s’han de tenir en compte en una entrevista de feina i s’explicaran els punts claus i les eines necessàries per encarar-la amb seguretat.

A les 16.20h, “Fes que et trobin. Marca Personal aplicada a la recerca de feina”, per tal de descobrir com atraure l’atenció de les persones responsables dels processos de selecció de les empreses, a través de les xarxes socials. Ambdues sessions s’impartiran a càrrec de Carlos Bella, docent universitari, conferenciant, consultor de desenvolupament personal i professional.

El Connecta és l’altre 50% de la Setmana de l’Ocupació d’Igualada. L’activitat tindrà lloc demà dimecres de novembre, al Kiosk del Rec. Les persones participants hi accediran només amb cita prèvia, per tal de garantir l’aforament i la distància de seguretat. Per tal de participar a la 10a Setmana de l’Ocupació, cal inscriure’s a través del web uea.cat, especificant l’activitat a la qual s’hi vol assistir.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La campanya “Figues i Ous” se centra en la informació dels mètodes anticonceptius i de protecció

Com cada any, el departament de Sanitat i Salut Pública i el departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada posen en marxa la campanya de...

Carta oberta a Pablo Casado

En el seu intent d’anar encara més a la dreta, diu bajanades cada vegada que li posen un micròfon al davant. Habitualment m’hi faig...

Montbui demana la reobertura completa de l’atenció sanitària al CAP

El ple ordinari de novembre de l’Ajuntament montbuienc va aprovar, per unanimitat de tots els grups polítics representants en el consistori, una moció per...

La reconversió cap a les renovables necessita el lideratge del Govern

Ja fa uns mesos que a la nostra comarca, com d’altres, creix el neguit davant les notícies que una nova línia de Molt Alta...

Premi de Fotografia Procopi Llucià, Igualada 2021; o quan la Fotografia és Cultura

El passat diumenge, 21 de novembre, el Teatre Municipal l’Ateneu va acollir una nova edició dels Premis Ciutat d’Igualada, que fomenten i reconeixen la...
Compartir