La restauració del castell de la Tossa, finalista als Premis Catalunya Construcció

21 de juliol de 2021

El jurat de la XVIII edició dels Premis Catalunya Construcció ha escollit 17 candidatures com a finalistes que optaran als guardons en les seves cinc categories professionals. Entre els elegits hi ha la restauració del castell de la Tossa, a Santa Margarida de Montbui, que opta al guardó en la categoria de Rehabilitació Patrimonial.

L’objectiu d’aquests premis que convoca el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) és reconèixer l’esforç dels equips de professionals i empresaris que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat de la construcció. Els premis compten amb el suport del Consell de Col·legis d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Catalunya i d’Arquinfad.

El nombre de candidatures presentades en totes les categories d’aquesta edició va ser de 101, el jurat en va fer una primera selecció de la qual han estat escollides les 17 que finalment optaran als premis. Hi ha 3 candidatures finalistes en cadascuna de les categories de Direcció d’execució d’obra, Direcció integrada de projecte, Coordinació de seguretat i Innovació en la Construcció. La categoria de Rehabilitació serà la més nombrosa amb 5 finalistes, que es divideixen en dues subcategories: Rehabilitació patrimonial amb 2 candidatures i Rehabilitació funcional amb 3

Cal dir que de manera excepcional, el jurat ha decidit reunir les candidatures referides als 5 edificis hospitalaris polivalents construïts amb motiu de la pandèmia sanitària i atorgar-los un reconeixement especial ex aequo merito. Es tracta dels edificis annexos als hospitals Moisès Broggi de Sant Joan Despí, Arnau de Vilanova de Lleida, Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona, Germans Trias i Pujol de Badalona i l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Pel que fa a les candidatures finalistes, bona part de les obres es troben ubicades a Barcelona, però també a Girona, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i d’altres poblacions catalanes com ara Cornellà, Bigues i Riells, Moià, Calafell o el mateix castell de la Tossa. La tipologia i dimensió dels treballs és ben diversa i aquests representen una bona mostra de l’activitat duta a terme pels equips tècnics de casa nostra durant els anys 2019 i 2020.

En aquesta XVIII edició dels premis també s’atorgarà un Premi al treball final de grau per als alumnes de les escoles d’arquitectura tècnica i edificació. En aquesta categoria optaran 4 treballs finalistes dels 7 que es van presentar provinents de les escoles d’arreu del país. Finalment, el jurat atorgarà un Premi Especial a la Trajectòria Professional.

Qualitat de l’obra construïda
Els Premis Catalunya Construcció van més enllà dels valors arquitectònics dels projectes de referència i posen l’èmfasi en la qualitat de l’obra construïda, els mètodes i processos d’execució i en la tasca professional duta a terme pels equips tècnics, que sovint tenen una composició multidisciplinària. Durant els mesos de setembre i octubre, el jurat valorarà les candidatures finalistes per determinar els guanyadors d’aquesta edició, la identitat dels quals es donarà a conèixer al novembre. Els guardons dels Premis Catalunya Construcció consisteixen en la reproducció d’una escultura dissenyada pel poeta Joan Brossa, a més d’un diploma acreditatiu.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari