Un article de
Jordi Puiggròs
Periodista i Cap de redacció
26 de gener de 2020

Joan Serra, alcalde de Castellolí: “Volem convertir l’antiga N-II, que travessa tot Castellolí, en una gran rambla on siguin preferents les persones”

Un article de
Jordi Puiggròs

Aquesta és la segona part de l’entrevista a Joan Serra, alcalde de Castellolí. Clicant al següent enllaç podreu accedir a la primera part de l’entrevista.
Joan Serra, alcalde de Castellolí: “Fomento està disposat a fer el nou traçat de l’A-2 i els alcaldes hauríem d’intentar que comenci per l’Anoia”

Governeu Castellolí amb majoria absoluta. Quin balanç feu d’aquests primers mesos?
Portem mig any de nova legislatura. El balanç que tenim fins a dia d’avui és molt positiu. Bàsicament perquè de tot el programa electoral amb què nosaltres ens vam presentar de 2019 a 2023, doncs ja tenim molta cosa feta o bé ja planificada. Som optimistes amb allò que vam prometre al poble de poder complir-ho, perquè o bé hem aconseguit els recursos, bé ja sabem com aconseguir-los.

Quins són els principals projectes que voleu tirar endavant?
El repte més important és convertir l’antiga N-II que travessa tot el municipi en una rambla on tinguin preferència les persones per damunt dels vehicles. Es tracta d’eliminar el màxim possible el trànsit rodat, de manera que puguin gaudir de l’espai tota la gent del poble. Ens agradaria que tota la carretera es converteixi com la gran plaça de Castellolí, sense perill. Aquest és el projecte més important que tenim.

Hi ha més projectes?
Acabar el Castell i també finalitzar una gran actuació a l’església vella. Ens fa il·lusió perquè són patrimoni històric del poble que recuperem, i l’església vella és un lloc que cada cop es fa servir més per fer molts tipus d’actes socials i culturals. Això es farà gràcies a un Fons Feder que hem aconseguit per turisme. Després fa poc hem aconseguit signar amb el Bisbat de Vic, després de mesos de treball, que ens cedeixin la rectoria de l’església per a fer-hi ús social en tema d’habitatge, ja sigui per necessitats que hi hagin a Castellolí d’alguna família vulnerable que necessita urgentment instal·lar-s’hi, o bé, que serà el més previsible, per als pelegrins, que cada cop venen més, i ens demanen refugi per passar una nit i poder seguir el seu camí, tant el de Sant Jaume com el de Sant Ignasi.
Aquest proper estiu es compleix el 500 aniversari de l’estança de Sant Ignasi a Manresa, i creiem que hi haurà una arribada massiva i podrem rebre aquests pelegrins.

Fa uns dies vam conèixer que Castellolí ha estat el primer municipi en rebre l’aigua de la Llosa del Cavall.
Estem molt contents. S’ha fet molt ressò d’Igualada perquè és la capital de comarca, però a Castellolí ja feia mig any que teníem l’aigua, des del mes de juliol que la tenim ja en funcionament. Tenim aigua de més qualitat i els costos són els mateixos, fins i tot creiem que en el futur es poden ajustar més les taxes i baixar el preu de l’aigua de Castellolí. Bàsicament perquè l’energia per treure l’aigua del subsòl, dels nostres pous, ho encareix molt, i també per les despeses de potabilització. En canvi l’aigua que ens ve ja està tractada.
D’altra banda, també hi ha un factor, i és que tenim molta massa forestal i cada cop tenim més por que algun dia tinguem un incendi. Tenir aigua il·limitada ens fa que estem més segurs. Penseu que, com que estem tocant l’autovia, a vegades venien els Bombers d’algun incendi proper, carregaven l’aigua, i algun cop ens havien deixat al poble sense aigua.

Darrerament s’ha parlat força del polígon de Can Parera. De ser un espai industrial buit, que es va fer en el seu dia sense tenir electricitat garantida, a estar gairebé del tot ple. Què ha passat?
A final del 2021 esperem que ja estarà en marxa quasi tot. Ara al febrer ja s’hi instal·larà l’empresa Doga. Em consta que de cara al maig presentaran el projecte per a demanar llicència d’obres, per a l’empresa Frime, que es dedicarà als congelats d’alimentació. Estem parlant de 250-300 treballadors. També hi ha una petició de llicències d’obres de seguir fent naus industrials. De cara al 2021 podríem tenir el polígon a més del 90% de capacitat. Això implica llocs de treball, que la gent vagi a esmorzar a establiments del poble, o portar els fills a l’escola o a la guarderia…

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×