27 de setembre de 2022

Embalats

Tercera victòria consecutiva de l’Igualada HC Rigat davant d’un Lleida que es va veure superat en tot moment pels arlequinats. Va ser un triomf de prestigi en un partit molt especial per la primera visita a Les Comes del llegendari Elagi Detg (molt aplaudit al principi de partit i amb el seu nom corejat al final) acompanyats dels no menys històrics Oriol Vives i Albert Folguera.

Però en aquesta ocasió el partit no va tenir més història que durant 3 minuts de la segona meitat, quan els de la Terra Ferma es van apropar amb un perillós 4 a 2. Els rigats van tornar a recuperar el domini del partit i van acabar rematant la feina. Ara, els de Francesc Fernàndez s’enfrontaran diumenge que ve al Voltregà (Esport3).

L’IHC es va posar per davant en el marcador al minut 4 i mig, quan després d’una bona acció personal, Bars va penjar una bola a mitja alçada al segon pal que va ser rematada de primera per Gerard Riba.

Dos minuts més tard Bars, va fer el 2 a 0 amb un tir creuat molt potent des del vèrtex de l’àrea que va entrar entre guant i casc del porter “visitant” (l’Elagi sempre serà en realitat local).

El 3 a 0 va trigar a arribar. Faltaven 3 minuts pel descans quan Bernat va recuperar una bola a mitja pista, va encarar al porter i el rebuig de l’Elagi el va caçar molt oportú l’Uri Llenas. 40 segons després el Lleida podria haver reduït diferències amb una FD per blava al mateix Llenas que va anar al pal.

La segona part va arrencar amb la mateixa decoració que la primera. L’Igualada era l’absolut dominador del joc. Fruit d’això va arribar el 4 a 0 amb un míssil de Tety Vives des de tres quarts de pista.

Al minut 10, Guillem Torrents, que va fer un autèntic recital, li va aturar un penal a Vives. Era el preludi del que havia de venir. En 27 segons el Lleida va fer dos gols, Nuno i Aragonés, i la victòria va semblar estar en perill. Van ser 3 minuts de feblesa que es van acabat quan Riba va fer el millor gol de la nit. Un eslàlom extraordinari, driblant a dos jugadors i definint amb un toc de molta qualitat. S’havia tallat l’hemorràgia.

6 minuts més tard, Aleix Marimon, un altre dels endollats de cara a porteria, va fer un gol de persistència. Fins a 3 cops va rematar davant de l’Elagi fins que la bola va entrar a la xarxa i els punts es van quedar a dins.