Les cooperatives del programa Cultura Emprenedora a l’Escola afronten la recta final dels seus projectes
L

8 d'abril de 2017

Les cooperatives Art Marista i Somni Jove dels Maristes, Cooequipe i Coopro de les Escolàpies, World Creative i Tropicop de l’Acadèmia Igualada, E.V. Coop i Supercoop de l’Emili Vallès, i Ecocrafters del Col·legi Mare del Diví Pastor han visitat aquesta setmana l’Ajuntament d’Igualada, on han estat rebudes per l’alcalde, Marc Castells, i la regidora d’Ensenyament i Joventut, Patricia Illa. Aquestes cooperatives han estat creades pels alumnes de 5è de primària en el marc del programa Cultura emprenedora a l’escola, impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat a nivell local pels departaments d’Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament.

Els responsables de les cooperatives van exposar al Saló de Sessions consistorial el procés que havien seguit per a la constitució, l’elecció del nom i de l’equip directiu, així com el producte que han decidit elaborar i que posaran a la venda ben aviat. Els cooperativistes van respondre a les preguntes de l’alcalde, que va interessar-se per la seva activitat i va destacar el valor de l’experiència. En aquesta visita a l’Ajuntament, els membres de cada cooperativa han sol·licitat a l’alcalde el permís per a la ubicació de les parades del mercat en què vendran el seus productes, que tindrà lloc el dissabte, 27 de maig, al c/ Òdena.

La metodologia del programa Cultura emprenedora a l’escola contempla la simulació de la creació, gestió i organització de cooperatives a l’aula. En el procés, els alumnes desenvolupen capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal que reforça l’adquisició de competències bàsiques, a la vegada que es treballa la connexió entre l’escola i el món del treball.

Aquest és el sisè any de desenvolupament del projecte, que engloba 63 municipis de Barcelona i promou el treball conjunt entre els ens locals i els centres educatius. S’han creat 241 cooperatives escolars, amb la participació de més de 4.700 alumnes de 137 centres educatius de la demarcació. A Igualada, hi participen 6 escoles i 11 grups que han creat 11 cooperatives. Els centres participants són els Maristes per sisè any, les Escolàpies per cinquena edició, l’Acadèmia Igualada per quart any, l’Emili Vallès per tercer cop, el Col·legi Monalco per segon any i Mare del Diví Pastor per primera vegada.

Deixa un comentari

L'Enquesta

Vas tenir en compte la qualitat dels materials quan vas comprar o llogar el teu habitatge?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta