CIU a Igualada pactarà el pressupost municipal amb els Socialistes, malgrat tenir majoria absoluta
C

20 d'octubre de 2015

aj.jpg

El govern de la ciutat d’Igualada, de Convergència i Unió (CiU), i el grup municipal de Socialistes d’Igualada, han assolit un acord per a aprovar conjuntament el pressupost per a l’any 2016, en el ple municipal que se celebrarà aquest dimarts al vespre, després de la inclusió de cinc propostes de la formació socialista. El pacte assolit garanteix que, com a mínim, catorze dels vint-i-un regidors del consistori, onze de CiU i tres de Socialistes d’Igualada, donaran el seu suport al pressupost per l’any 2016.

Com explica Marc Castells, alcalde de la ciutat, els dos grups “portem setmanes negociant i treballant discretament, buscant la fórmula que faciliti un acord que atorgui a aquest pressupost el màxim suport possible”. D’aquestes converses se’n deriva la inclusió, per al pressupost per a l’any vinent, de diferents aportacions del grup socialista que Castells defineix com “molt positives i que contribuiran a reforçar encara més un pressupost que ja contemplava una important inversió social i que ha estat elaborat situant el ciutadà en primer terme de l’acció de govern”.

De la seva banda, Jordi Riba afirma que amb aquest acord “els socialistes volem fer efectiu el compliment de parts importants del nostre programa electoral; les eleccions municipals han donat el resultat que han donat i hem de treballar amb aquesta realitat, però no renunciem a dur a terme propostes essencials per nosaltres”. Afegeix que “estem segurs que, després de les eleccions, la gent ens demana solucions i hem de ser capaços de fer oposició, això passa per tenir voluntat i la capacitat d’arribar a acords per les dues parts i traduir-ho en accions concretes en el pressupost”.

La primera de les propostes incorporades suposa el compromís de treballar conjuntament en les bases per a la concessió de beques per universitaris per un import de 50.000 euros. L’objectiu és donar suport als joves de la ciutat que cursen estudis universitaris o graus superiors de Formació Professional.

En segon lloc, es destinaran 30.000 euros al projecte de Creu Roja Anoia Menja sa a l’insti, que vol garantir que aquells adolescents amb situació de risc social facin com a mínim un àpat al dia equilibrat i de qualitat, a banda del fet que la seva família sigui beneficiària del Banc de Queviures local.

Una altra mesura inclosa al pressupost a proposta de Socialistes d’Igualada és un capítol d’inversions territorialitzades en diferents barris de la ciutat. Amb una dotació de 170.000 euros, es buscarà garantir un efecte encara més equilibrat de la inversió municipal, amb millores en diferents districtes.

Es crearà, a banda, de la mà de Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra i Creu Roja Anoia, un Programa de Garantia de Subministraments a les Llars. Seguint el bon exemple del Banc de Queviures i del Banc de Materials Reutilitzables, ara es vol crear un fons d’emergència per un import de 30.000 euros.

Finalment, es contemplarà també una partida pressupostària de 25.000 euros per a la rehabilitació d’habitatges desocupats que es puguin destinar posteriorment al lloguer social que gestiona l’Oficina Local d’Habitatge. Aquell propietari que tingui un pis sense ús, el podrà cedir a l’Ajuntament perquè aquest, després d’assumir el cost de les reformes necessàries, el pugui incloure durant un temps determinat a la seva bossa de pisos per a famílies en situació de vulnerabilitat.

Al llarg de l’any 2016, els grups municipals de Convergència i Unió i Socialistes d’Igualada preveuen establir una comissió de seguiment per al compliment dels acords assolits i dels objectius que implica la seva inclusió en el nou pressupost.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?