Comencem les noves receptes de Mercat de casa de la mà de la Sara Solé, avui toquen els bunyols de calçots amb salsa romesco. Cal donar les gràcies a la Sara per la seva predisposició i creativitat, de ben segur que us portarem moltes més receptes.
Recepta extreta del llibre de la Bet Florensa:
Bunyols de calçots
Ingredients:
-125g d’aigua
-125g de llet
-3g de sal
-5g de sucre
-110g de mantega
-140g de farina
-4 ous
-10/12 calçots (frescos o cuits)
-Oli d’oliva per fregir els bunyols.
View this post on Instagram
Procediment:
-Netegem els calçots i els escalivem al forn durant 30 minuts a 200ºC.
-Passats els 30 minuts, els traiem del forn.
Per la pasta choux:
-Posem la llet, l’aigua, la mantega, la sal i el sucre en un cassó al foc,
-Quan comenci a bullir, afegim la farina i remenem fins que es desenganxi de les parets.
-Passem la massa a un bol i hi afegim els ous un per un. La massa ha de quedar -homogènia i, en aixecar l’espàtula, ha de quedar una V.
-Pelem els calçots i els tallem en trossets, els barregem amb la pasta choux, fem boletes i les fregim amb oli d’oliva (fer servir una bossa per fer de màniga pastissera per ajudar a fer les boles). Deixem reposar els bunyols a sobre d’un paper absorbent.
-Servim els bunyols amb la salsa romesco.