27 de setembre de 2024

“Arribem als 30 anys treballant sempre des de l’excel·lència perquè els clients són el més important”

Sílvia Giralt és una de les esteticistes pioneres del país, presidenta del gremi d’estètica de Catalunya. Treballadora incansable i sempre treballant amb tecnologia d’avantguarda, va començar pagant-se els estudis mentre els compaginava amb una feina a una perfumeria d’alta gamma. Aquest any celebra el trentè aniversari des que va obrir el seu centre a Igualada.

Fa trenta anys que estàs al capdavant del Centre d’Estètica Sílvia Giralt. Com van ser els inicis?

Jo vaig començar sola, en una perfumeria d’alta gamma quan estudiava a Barcelona. Vaig estar molt de temps compaginant els estudis amb la feina; al matí anava a una escola francesa i a la tarda treballava. Treballant allà, em va començar a conèixer gent, fins que un dia vaig rebre la trucada d’una persona que acabava d’obrir un centre d’estètica i volia que el portés jo. Vaig estar portant-lo i al final me’l vaig quedar. Les clientes ja em coneixen i jo, des que era petita, que m’encantava la bellesa.

El lloc on vaig començar era una cabina molt maca, amb olles de depilació de cera, que era un mètode que es feia abans, solàrium… A mi, m’agradava fer-los a les clientes un diagnòstic sempre abans que entressin a prendre el sol, assessorar-les sobre la pell, cosa que abans no es feia. Al final el local se’m va fer petit i vaig haver de canviar d’espai. Durant un temps vaig tenir tres locals i després els vaig unificar al lloc on som ara.

Explicaves aquesta primera depilació amb olles de cera bullint, com ha anat evolucionant el món de l’estètica?

Fa trenta anys potser no hi havia tanta cultura de cuidar-se. Els clients venien més per depilar-se. Ara, en canvi, tothom es cuida, és com un estil de vida. I ja no per estar guapa per fora, sinó per treballar la salut i el benestar.

Des d’un inici em vaig especialitzar en la pell, quan depilava ja feia un diagnòstic als clients, els detectava alteracions, pells atòpiques, fol·liculitis, etc. Vaig fer un màster de depilació làser a Lisboa, i després em vaig especialitzar en micronutrició i diagnòstic integral, que és observar el cos com a conjunt i treballar-lo sencer.

Des de sempre he treballat visualitzant la pell del client. Ara, hi ha una cultura diferent, s’han viscut més canvis d’estil de vida sumat a l’augment de tecnologia. Per exemple, abans per fer una depilació làser potser estàvem cinc hores, ara, en canvi, les tecnologies són més ràpides, els resultats es veuen més i són eines més indolores.

Després de tant de temps amb el negoci en marxa, quina diries que és la clau de l’èxit?

Has de tenir clar que la teva professió és la teva passió, això per mi és el puntal, i després també saber ser empresari. Soc presidenta del Gremi d’Estètica de Catalunya, que agrupa més de mil negocis, i veig moltes professionals que comencen amb molta il·lusió, però que van perdudes en com gestionar una empresa. Jo això ho recomanaria molt, treballar la part empresarial. A mi m’agraden els negocis, llavors al principi, tot i que ho vaig aprendre de zero, ja em va cridar l’atenció i ara formo part d’un grup d’empresaris. I després, evidentment, que t’agradi el que fas, posar-hi passió i la resta ja va venint. Ah, i formar-te constantment, és important estar al dia de les noves tècniques, fer cursos i aprendre coses.

Quin era el teu principal objectiu quan vas obrir? Creus que s’ha complert?

El meu objectiu era tenir un centre de bellesa, i en vaig acabar tenint tres, tot i que al final vaig preferir unificar-los i personalitzar-ho en un mateix espai. A mi m’agrada veure que el client està satisfet amb el resultat, que l’he ajudat; i això també es transmet a través de la passió que hi poses, això t’ajuda a evolucionar.

M’agrada treballar, i he arribat on soc perquè he anat fent les coses ben fetes i mirant sempre pels meus clients.

Què és el que et fa estar més orgullosa d’aquests trenta anys?

La transformació que he fet als meus clients amb el seu estil de vida, quan veus que tenen resultats i que la gent està agraïda, es cuida i es transforma. No és per la part econòmica, perquè al final l’estètica no et farà ser milionària; és la satisfacció de veure que el sacrifici i la passió que hi he posat donen resultats i tenim una marca consolidada, la gent ens coneix. Ja no només a Catalunya, sinó en l’àmbit nacional, i això és fruit de fer bé la feina, la dedicació, les hores, l’esforç i al final que el client et recomana. És molt gratificant i t’anima a continuar lluitant, estudiant i millorant. M’agrada saber que qui va al centre veu resultats i tenim als clients satisfets, treballem sempre des de l’excel·lència i perquè els clients notin a llarg termini la feina que fas, ells són el més important. Una cosa que em sembla molt bonica és que tinc clients que venen des del primer dia, i han vingut les filles i les netes!

Quina és la teva especialitat?

Nosaltres treballem la bellesa integrativa, que és que cara, cos i ment van unides, mai treballem les coses per separat. Al centre som pioners en aparatologia a tota Espanya, vam ser els primers a fer depilació làser l’any 2001, per tant, tenim experiència treballant amb tecnologies. Faig tres proves per saber com està envellint una persona; envellir no té edat, tothom pot cuidar-se, ja que naixem amb pell, tenim uns hàbits i un estil de vida, doncs, pots cuidar-te sempre. Comencem fent una diagnosi que jo li’n dic 360, perquè fem un escàner i dissenyem a mida el que necessita una persona. Busco dotar d’una estètica que cuidi la salut i el benestar de la persona i que sigui sostenible; buscar la bellesa real. Tinc la meva línia de productes d’autor, amb mètodes propis, i la meva línia de cosmètica d’autor, que és vegana i natural.

També hi ha tres tractaments que es fan a cabina i pels quals vaig guanyar el “Premi Vida Estètica 2024”; consisteix en un desbloqueig amb tovalloles calentes. M’agrada molt el món de la bellesa, sobretot la bellesa integral que busca l’origen dels problemes i treballa a mida amb cada persona. També m’agrada treballar amb diverses tecnologies, ja que nosaltres podem fer massatges manuals, que són molt importants, però la tecnologia pot arribar a llocs on la mà no arriba, a més, treballem amb màquines que no són invasives. Cuidar-se és com cuidar una planta; no només l’has de regar, has d’estar pendent, canviar l’adob, posar-la al sol, i anar veient què necessita en globalitat.

Quin perfil de clients teniu?

De tot. Des d’una nena que vol començar a cuidar-se la pell, com senyores de vuitanta anys que els fa il·lusió cuidar-se i portar un bon estil de vida.

Creus que l’estètica ara mateix gaudeix de bona salut?

El nivell de l’estètica ha pujat molt, com deia, hi ha molta cultura per cuidar-se, i sobretot els clients ara busquen centres especialitzats i que els facin un tractament personalitzat. Cada vegada hi ha més esteticistes, i hi ha més demanda, per tant, es veu que és un sector en auge. En canvi, l’estètica integrativa costa més de veure, potser això és el que ens diferencia. Nosaltres tenim més de cinquanta tecnologies diferents per adaptar-les a cada persona en cada moment. Per exemple, la màquina que necessitis serà diferent en funció del teu nivell emocional o nivell hormonal, i evidentment cada persona necessita màquines i tractaments diferents. He vist un canvi de tendència, però; quan vaig començar, els nois per exemple no venien, o en venien molt pocs, ara cada vegada està més normalitzat.

Com veus el sector d’aquí a 10 anys?

Crec que serà un sector més professional que ara, la gent buscarà més el fet de treballar el cos en conjunt i fer teràpies personalitzades. Al final el benestar és una necessitat, forma part de la salut, i la gent ho percebrà com a tal; serà una de les prioritats de la societat.

Aprofito l’avinentesa per a convidar a tots els nostres clients a celebrar el nostre 30è aniversari, el 25 d’octubre a Sesoliveres, amb un acte-concert. Us hi esperem!

Comparteix l'article: