86.545 anoiencs tenen dret a votar diumenge en les eleccions municipals
8

22 de maig de 2015

urnas-electorales.jpg

Un total de 86.545 persones tenen dret a votar el proper diumenge en els 33 municipis de la comarca. Els col.legis electorals obriran puntualment les seves portes a les 9 del matí, i tancaran a les 8, hora en què començarà el recompte. Avui divendres a les 12 de la nit finalitzarà la campanya electoral. La majoria de les formacions polítiques han preparat alguna activitat, sobretot festives, per a esgotar el temps per a presentar les seves propostes.
No es preveuen grans sorpreses en les eleccions de diumenge, si fem cas a les previsions que es fan, totes elles de forma aleatòria i subjectiva, en els municipis. Sempre i quant la participació sigui alta, com acostuma a passar en unes eleccions municipals, a Igualada la gran incògnita és conèixer si CiU pot acostar-se a la majoria absoluta, tal i com prediuen les dues enquestes que s’han publicat, una d’elles a La Veu.
Pel que fa als municipis de l’Anoia, en indrets com Piera, Calaf, el Bruc, Òdena, la Pobla de Claramunt, Vilanova del Camí, Masquefa o els Hostalets de Pierola hi ha hagut una campanya molt intensa o bé hi ha condicionants que poden ser favorables a possibles canvis de govern.
Com que només hi ha una candidatura, a Carme ja saben que Jordi Sellarès continuarà essent alcalde, sota les sigles d’Acord Municipal, la marca blanca d’Esquerra.
En altres cinc municipis ERC també té gairebé assegurada l’alcaldia i totes les regidories, ja que els rivals són “llistes fantasma” amb poques possibilitats d’èxit: es tracta de Bellprat, Copons, Orpí, els Prats de Rei i Sant Martí Sesgueioles. Un altre interrogant és veure qui s’emportarà la majoria de vots a la comarca, si CiU o ERC, quelcom definitiu per conèixer el diputat provincial i la formació de govern al Consell Comarcal.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta