Al cor del petit poble de Copons, entre carrers empedrats i cases amb memòria, hi trobem el Celler Anna Rosell, un projecte familiar amb profundes arrels. Ubicat als baixos d’una casa al carrer Vilanova, 6, plenament integrada en el nucli antic, aquest celler transmet passió, tradició i respecte per la terra en cada ampolla.
Amb més de quatre generacions vinculades al món del vi, la història del celler és un relat de família. L’estructura actual neix el 2002, però l’essència d’aquest projecte va començar molt abans, quan fer vi no era una empresa, sinó un ofici transmès de pares a fills. Aquí es fa el vi de Copons, un vi que parla de territori, de calma, i d’una manera d’entendre la vida.
Elaboren vins tranquils, escumosos i ancestrals, tots ells amb mínima intervenció, llevats autòctons i sense artificis. Vins sincers, que respecten el procés natural i busquen capturar l’esperit de les vinyes de l’Anoia. Cada varietat de raïm és escollida amb cura per reflectir el millor de cada parcel·la. El celler forma part del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, i aquest compromís amb l’entorn es tradueix en vins autèntics, arrelats i amb identitat pròpia.
Elaborem vins sincers, amb la mínima intervenció i el màxim respecte per la natura. Volem que cada glop sigui fidel a l’esperit de Copons
Amb l’arribada del 2023, el celler ha fet un pas endavant amb la creació de propostes d’enoturisme. Les experiències que ofereixen permeten conèixer el procés d’elaboració, passejar entre aromes i dipòsits, i viure el vi des del seu bressol. Es tracta de compartir no només una copa, sinó la passió i la història que hi ha darrere.
Fidels a la seva identitat, però amb esperit innovador, el Celler Anna Rosell ha sabut modernitzar-se sense perdre l’essència. Des de la seva web www.cellerannarosell.cat es poden fer comandes directes, amb opcions de pagament diverses i fins i tot la possibilitat de personalitzar les ampolles per a esdeveniments especials o regals. Amb el respecte per l’herència familiar com a guia, han obert una finestra al món digital, apropant la seva essència artesanal a un públic cada cop més ampli.
Reconeixement als Premis Vinari Rosé International Bubbles Awards 2025
Recentment, el celler ha estat reconegut amb dues distincions destacades als Premis Vinari Rosé International Bubbles Awards 2025. El seu Atàvic Samsó Rosat 2023, elaborat segons el mètode ancestral, ha rebut la medalla Gran Or, i el seu escumós tradicional rosat, amb fermentació en ampolla i més de 30 mesos de criança, ha estat guardonat amb la medalla de Plata. Un reconeixement al rigor i sensibilitat amb què elaboren els seus vins.
