Un article de
Mercat de Casa
Productes locals
19 de març de 2021

Pizza napolitana d’espinacs, formatge de cabra, mel i nous

Ingredients
Massa per 3 pizzes:
-500g farina de força
-320g aigua
-1g llevat
-10gr sal
-20gr oli oliva
Condiments:
-6 tomàquets
-Espinacs frescos
-Formatge de cabra
-Formatge mozzarella
-Nous
-Mel
-Oli d’oliva, sal

Procediment:
1. En un bol hi afegim tota la farina i deixem un forat al mig.
2. Posem l’aigua al forat que hem fet i el llevat. Ho remenem amb una cullera fins que quedi una massa sòlida.
3. En aquest moment hi afegim la sal i l’oli. Ho acabem de remenar.
4. Aboquem la massa al marbre amb una mica de farina. Ho pastem durant 15/20 minuts, fins que veieu que la massa no s’enganxa. (Molta paciència!)
5. Una vegada tenim la massa fina, fem una bola, la deixem al marbre i la tapem amb el bol cap per avall durant 30 minuts.
6. Passats els minuts dividim la massa en 3 parts iguals.
7. De cada part fem una bola, l’untem d’oli i ho posem en un bol. Ho tapem amb film.
8. Deixem reposar la massa durant 8 hores, jo ho he deixat tota la nit reposant.
9. Passades les hores posem la massa al marbre enfarinat i formem la pizza, sempre intentant tocar-la el mínim. Deixem una mica de crosta.
10. La posem en una safata.

Com l’omplim?
1. Ratllem el tomàquet i hi posem una mica de sal i oli.
2. L’escampem per sobre la massa de la pizza.
3. Afegim una petita base de mozzarella ratllada.
4. Hi posem els espinacs frescos.
5. Ho posem a la part superior del forn, ja escalfat a màxima temperatura (dalt i baix).
6. Després dels 10 primers minuts, afegim el formatge de cabra. Ho deixem coure 10 minuts més.
7. Una vegada està feta, hi afegim les nous i un raig de mel.
8. I ja la podem menjar

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: