L’Ajuntament de Capellades ha posat una instal·lació permanent d’enllumenat a la Cinglera del Capelló.
Les visites nocturnes a la Cinglera han estat cada Festa Major una de les activitats més sol·licitades. Per dur-les a terme es contractava una il·luminació específica, amb la despesa consegüent. Ara s’ha instal·lat de manera fixa i permetrà admirar les formacions naturals del Capelló i ampliar les dades de visita.
En aquesta actuació s’ha posat una instal·lació elèctrica amb balises, aproximadament cada 5 m, que il·luminen el trajecte entre l’entrada al Nean Parc Prehistòric des del carrer Divina Pastora fins a sota el barret del Capelló.
L’estudi s’ha realitzat amb lluminàries model AGRO led de 10w amb dues línies elèctriques independents i amb dos interruptors manuals, col·locats un a la cabana i l’altre a la zona de l’Abric de la Consagració.
Treballs d’adequació dels terrenys al voltant de l’abric romaní
Aquesta setmana tindran lloc treballs d’adequació del camí d’accés per a l’extracció de terres que es realitza durant les excavacions arqueològiques a l’Abric Romaní.
Aquests treballs són indispensables per a garantir la recerca en els propers anys al jaciment, ja que hi ha la previsió que les pròximes campanyes d’excavació comportin l’extracció de grans quantitats de terres i cal reparar, fer el manteniment i la consolidació del camí actual que s’utilitza per a aquesta funció.
Això ve avalat perquè els sondejos efectuats al jaciment assenyalen l’existència d’una seqüència estratigràfica amb nombrosos nivells sedimentaris que evidencia que resta treball d’excavació i recerca encara per a forces anys.
L’Abric Romaní posseeix una de les estratigrafies més àmplies i excepcionals del paleolític mitjà europeu i l’excavació dels diferents nivells d’ocupació neandertals identificats permet copsar l’evolució al nostre país dels campaments, del comportament i de la tecnologia d’aquests grups homínids que ens varen precedir.