L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha acreditat el servei de restauració adreçat als familiars i al personal de l’Hospital d’Igualada, gestionat pel Càtering ARCASA, per la seva tasca de promoció i facilitació del consum de fruita fresca entre la població. Ho ha fet a través del programa “Aquí sí. Fruita i Salut”, una iniciativa pionera a l’Estat que potencia l’alimentació saludable promovent el consum de fruita fresca, variada, de qualitat, de proximitat i fàcil de menjar en diferents tipus d’establiments de restauració i d’alimentació (fruiteries, mercats, supermercats, hotels, etc.).
Els establiments adherits a la campanya s’identifiquen mitjançant un diploma i un logotip del programa. La iniciativa, està emmarcada en el Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP).
El consum de fruita és fonamental per cuidar la salut i el compromís d’empreses capdavanteres del sector ajuda a fer fàcils les opcions saludables.
Fruita per reduir afeccions coronàries i prevenir el sobrepès
El consum habitual de fruita fresca és un dels elements centrals de la dieta mediterrània i l’alimentació saludable. Està demostrat que cada ració addicional de fruita o verdura fresca consumida habitualment redueix un 7% el risc de patir afeccions coronàries. En canvi, un consum baix d’aquests aliments es relaciona amb un risc més alt de càncer colorectal, mentre que el consum elevat de fruita i verdura fresca protegeix davant d’aquestes afeccions. Diversos estudis demostren també que el consum de fruita i verdura pot prevenir el sobrepès i la diabetis.
D’altra banda, Catalunya és un gran productor de fruita de qualitat, però al mateix temps només 1 de cada 10 persones adultes i 1 de cada 14 infants mengen les 5 peces de fruita i/o verdura recomanades.