Les Comes segueix sent un fortí pel Monbus Igualada

2 d'abril de 2019

El Monbus C.B. Igualada, després de l’ensopegada a Saragossa, rebia el passat dissabte 30 de març la visita del Tenea – C.B. Esparreguera. Un partit d’alta tensió entre els dos equips, la rivalitat entre Igualada i Esparreguera era un al·licient tant dins com fora la pista.

Amb el pavelló de Les Comes ple de gom a gom, els de l’Anoia arrencaven el partit amb bàsquet i tir lliure addicional a la primera acció. Els locals feien mal amb el joc interior i aconseguien marcar un primer avantatge de 14-8. Però en els últims 5 minuts del primer quart només van ser capaços d’anotar 3 punts per la falta d’efectivitat des de la línia de tirs lliures que es prolongaria a tot el partit. L’Esparreguera ho va aprofitar per posar el marcador 17-15 al final del quart.

Els del Baix Llobregat aprofitaven el parcial del final del primer quart per ampliar-lo i posar el 17-19 després del parcial de 0-8. L’Igualada, tot i tenir superioritat clara en el joc interior patien defenses amb molts contactes que condicionaven el rendiment de l’equip en aquesta faceta. A l’equador del segon quart, el parcial en els darrers 10 minuts era de 5-19 pels visitants. Tot i tenir l’Igualada contra les cordes, els locals no es van rendir i amb un nou parcial de 7-0 aconseguien tornar a posar-se per davant 30-29. S’arribava al descans 33-31, els igualadins guanyaven de 2 punts fent un partit fluix.

A la represa el guió de partit seguia igual, joc lent per part de l’equip visitant amb constants interrupcions i contactes en el joc defensiu. D’aquí un parcial de l’Esparreguera de 0-9 els tornava a col·locar 41-47. La poca eficàcia en el llançament deixava els igualadins sense producció ofensiva i s’arribava al final del tercer quart 50-60.

En el darrer quart, els locals van treure coratge i ambició per fer-se amb la victòria des d’una gran defensa d’intensitat. Aquest canvi va provocar recuperacions de pilota i cistelles fluïdes de contraatac i llançament exterior. Amb un parcial de 9-0 el marcador es tornava a ajustar 66-67. En les darreres accions defensives amb dues recuperacions de pilota i dues cistelles de contraatac més un triple alliberat donaven la victòria als locals 73-70.

Amb aquesta els de l’Anoia sumen la 11 victòria a casa dels 12 partits disputats a Les Comes. L’única derrota com a locals va ser davant el CB Cornellà. Precisament el proper dissabte 6 d’abril el Monbus C. B. Igualada visita a les 18:30 el CB Cornellà. Als igualadins només els val la victòria si volen seguir tenint aspiracions al play-off d’ascens.