La Torre de Claramunt senyalitza les 16 fonts del municipi

0
592

L’Ajuntament de La Torre de Claramunt ha senyalitzat les setze fonts amb les quals compta el municipi (una d’elles compartida amb el municipi de La Pobla de Claramunt). El treball ha suposat la instal·lació d’unes peanes amb informació d’interès per al visitant, així es poden llegir aspectes relacionats amb la història de la font com els seus orígens, l’ús que se’n feia i/o se’n fa de l’aigua que brolla, la seva ubicació,…

Les fonts que formen part del catàleg del municipi i que han estat senyalitzades són: Font de Masrossinyol, Font de l’espolsador, Font de cal vidu, Font del Ganso, Font de Fibla, Font de la gavarrera, La font seca, La bassa dels horts, Font del rector, Font de Frígols, Font de l’Armengol, Font de ca la xica, La bassa de cal Cosme, Font de Vinsó, La font de la Torre Baixa i la Font de Ca l’Antòn.

A l’aplicació wikilock –una de les més importants de rutes de senderisme i ciclisme- es pot trobar una de les rutes circulars amb les quals es poden trobar la gran majoria d’aquestes fonts, tot i que existeixen altres fonts, que es troben més de disperses pel terme municipal com són les d’Espoia, les de Pinedes de l’Armengol, les de Ca l’Anton, i les de la Torre Baixa.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de la Torre pretén posar en valor el seu patrimoni, al mateix temps que aposta per la seva conservació i divulgació. L’acció ha estat finançada en la seva totalitat per l’Ajuntament de La Torre, en el marc de les millores per al foment i manteniment del patrimoni.

Compartir