Les ADF de l’Anoia treballen el Pla de sensibilització i vigilància
L

19 de gener de 2024

El diputat de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, va mantenir el dia 11 de gener, a Jorba, una reunió amb la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal (FADF) de l’Anoia, que agrupa 28 ADF de la comarca i els seus més de 400 voluntaris dedicats a la prevenció d’incendis forestals. La trobada va servir per coordinar les accions de desplegament del nou Pla de sensibilització i vigilància contra incendis forestal a l’Anoia per a la campanya 2024, en el qual s’intensificarà notablement la cooperació entre les ADF i la Diputació de Barcelona.

Aquest Pla inclou una línia de suport a les ADF, mitjançant la seva Federació, per facilitar la seva activació en tasques preventives i de vigilància contra incendis forestals els dies de màxim risc. Aquesta línia de suport també ha de permetre el desplegament de càmeres de vigilància en llocs estratègics i la millora en altres eines tecnològiques de suport a la vigilància, sensibilització a la població i seguretat dels voluntaris.

En la mateixa trobada es va traslladar a les ADF el conjunt de línies de suport en prevenció d’incendis forestals que la Diputació de Barcelona ha posat a disposició dels ajuntaments de la província en l’oferta de Catàleg 2024.

Destaquen tres recursos nous àmpliament demandats que complementaran els ja existents: l’Actualització del Pla municipal de prevenció d’incendis forestals (PPI); la Retirada d’abocaments amb risc d’incendi forestal, amb una dotació de 250.000 €, i la Consolidació de la infraestructura del Pla municipal de prevenció d’incendis forestals (PPI), amb una dotació de 600.000 €.

Les ADF son actors clau pel seu coneixement del territori i per tant, tenen un paper determinant a l’hora de traslladar aquelles necessitats de millora en les infraestructures de prevenció als respectius ajuntaments i permetre una assignació de recursos que maximitzi les necessitats de cada territori i l’eficiència i efectivitat de les inversions.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta