L’alcalde de la Pobla respòn el comunicat de l’oposició: “Només demano respecte i educació”

0
520
Ajuntament de la Pobla.
Ajuntament de la Pobla.

Els regidors a l’oposició de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt van emetre un comunicat respecte a un incident entre l’alcalde, Santi Broch, i un veí que va assistir al ple. Broch ha replicat aquestes acusacions:

“Abans d’entrar a parlar dels fets ocorreguts en el Ple ordinari del 23 de maig de 2018, vull deixar clar que sóc una persona dialogant, oberta i disposada a escoltar tothom, sempre i quan se’m tracti amb respecte i educació. Avui en dia, però, sembla que tot s’hi val i que es pot dir el que es vulgui, sobretot, en el món de la política. Però no tot s’hi val i si vols que et respectin has de respectar.

En el darrer Ple ordinari, al finalitzar, es va produir un incident amb dos veïns. Després de 4 hores i 40 minuts d’un intens i dur debat amb els grups municipals de l’oposició, aquests dos ciutadans volien intervenir, com poden fer, en la sessió. Els vaig demanar que entenguessin que era molt tard, eren les 12 de la nit, i que si ens podíem trobar en un altre moment per respondre les preguntes que tinguessin. De fet, a un d’ells ja l’he rebut en més d’una ocasió per tractar la mateixa problemàtica i té concertada una nova entrevista per al dimarts 29 de maig (en un principi tenia hora per al dijous 24, l’endemà del Ple, però per motius personals la va ajornar).

Ells, però, no van atendre a raons. Llavors vaig donar per tancat el Ple. Assumeixo que estava molt nerviós per tota la situació creada i que la meva reacció no va ser l’esperada però la seva actitud, durant la sessió plenària, tampoc va ser la correcta. Un d’ells va intervenir en més d’una ocasió i fent afirmacions per ridiculitzar la persona de l’alcalde i la resta de regidors i regidores de l’equip de govern. Per tant, l’ambient era tens i vaig tenir una reacció humana, com li pot passar a qualsevol persona després d’una situació tensa.

Com era d’esperar l’oposició ha utilitzat políticament aquest incident i ja n’ha fet difusió a les xarxes socials i als mitjans de comunicació comarcals, sobretot ara quan falta un any per a les properes eleccions municipals. Els propers mesos seran molt durs i intensos.

Estic disposat a escoltar, com he fet sempre, les opinions que tenen els poblatans i les poblatanes de la meva gestió política i del meu equip però el que no estic disposat a tolerar és que se’m maltracti i se m’insulti ni com a persona, ni com a alcalde, ni en públic, ni en privat. Només demano respecte i educació, dos valors que sembla que avui en dia, a vegades, s’obliden”.

Santi Broch i Miquel

Alcalde de la Pobla de Claramunt

Compartir