13 C
Igualada
Dilluns, octubre 26, 2020

“La geografia de Piera complica que els joves de la ciutat s’impliquin en les activitats”

La Comissió Jove de Piera es va constituir el passat febrer després d’un procés participatiu entre els joves de la ciutat. Naixem amb la intenció d’organitzar activitats de tota mena pels joves i que al mateix temps ens puguin fer qualsevol proposta que els pugui ser d’interès.

Amb quina voluntat comença la Comissió Jove de Piera?
La Comissió Joves de Piera s’inicia el febrer d’aquest any amb la voluntat d’aglutinar tots els joves i les seves opinions. A més, fer-ho sense necessitat que formin part d’una associació jove en concret, sinó que tots els joves que vulguin puguin dir la seva i puguin tenir veu i vot en les decisions que es vagin prenent.

Com s’inicia?
El projecte parteix d’un grup motor que es va fer en un procés participatiu pel pla local de Piera. Es va contactar amb tots els joves que havien format part d’aquest procés participatiu i aquest grup de joves implicats va esdevenir la Comissió Jove. Això, sí, tothom que s’hi ha anat volent afegir més tard ho ha pogut fer sense cap tipus de problema.

Què fa la Comissió Jove? Es dedica a promoure activitats?
La setmana passada vam organitzar la nostra primera activitat, que en aquest cas va ser una sessió de cinema temàtic. Ja fa anys, a Piera, es feia un cap de setmana de cinema de terror, així que com que ja sabíem que això en el passat havia funcionat vam creure que aquesta seria una bona activitat per començar. La pel·lícula la vam triar a través d’una enquesta a través de les xarxes socials i al final es va decidir de passar Insidius.

En aquest cas del cinema, per exemple, l’Ajuntament ens va cedir el local, però nosaltres ens dediquem a afegir ambientació al Teatre Foment, que és on es va fer.

Teniu altres activitats programades per més endavant?
Idees n’han anat sortint, però creiem que la primera activitat a fer havia de ser aquesta del cinema perquè logísticament no era tant complicat de preparar. Però com us dèiem, sí que tenim pensat preparar activitats esportives o d’oci per més endavant.

A Piera ja hi ha altres entitats juvenils com és el cas de l’Eixam. En què es diferencia la Comissió Jove d’aquesta entitat, per exemple?
L’Eixam és una associació juvenil que segurament està molt enfocada a actes molt concrets durant l’any com poden ser el Cap de Setmana Jove i la Castanyada Rock. En canvi, la motiviació de la Comissió Jove és la d’anar mantenint una certa regularitat en les activitats, és a dir, que no se n’organitzin només dues de molt potents a l’any sinó anar preparant coses cada cert temps, per petites que siguin, per tal de dinamitzar l’activitat juvenil de Piera.

A més, la Comissió potser és una mica més flexible. Ho diem en el sentit que si tu vols entrar a la Comissió només perquè t’interessa el cinema i et vols posar en el grup de treball que prepara sessions per veure pel·lícules, ho pots fer, sense necessitat d’implicar-te en els altres àmbits de la Comissió.

La Comissió també pot servir simplement perquè els Joves expressin la seva veu, perquè opinin respecte a a les seves inquietuds i aquestes es puguin traslladar a l’Ajuntament també.

De fet, no son excloents l’una de l’altra. L’Eixam també participa en la Comissió Jove.

És difícil que la gent jove de Piera s’enganxi a aquestes activitats?
És molt difícil. I un dels motius més importants d’aquesta dificultat és la geografia de la ciutat. A Piera tenim 19 urbanitzacions més el centre. Això fa que en alguns casos ens costi arribar a aquests joves. Hi ha barris que estan a 12 quilòmetres del centre de Piera. Un altre factor és que encara no hi ha un local per acollir l’Espai Jove, s’està acabant de reformar. Creiem que és importantíssim tenir-lo i estem convençuts que quan el tinguem ajudarà molt a què els joves s’acostin i participin més de les activitats.

A més, històricament, a Piera mai s’han organitzat massa coses, així que la gent jove que puja no té cap referent i llavors no hi ha voluntat de fer res. Ja ens hem acostumat a fer coses a fora i no pensem en fer coses a la ciutat.

Què es fa doncs, per intentar arribar a aquests joves que viuen en les urbanitzacions?
Des del 2015 tenim un bus nocturn gratuït que permet que els joves s’apropin a la festa. I en aquest sentit la Comissió Jove ha de proposar més actuacions per millorar la participació.

Com ha rebut el jovent del poble la iniciativa?
Hem anat pels instituts i l’acollida no ha estat dolenta, molts joves els vèiem amb ganes de dir-hi la seva. Ara, a l’hora de donar el pas i implicar-s’hi és una mica més complicat.

Aquesta Comissió Jove la va impulsar l’actual equip de govenr. Tindrà continuitat si a partir del maig hi ha canvi de govern?
Fa un més hem aprovat el Pla Local de Joventut per unanimitat, tot el Consistori, així que tots els grups municipals donen suport a aquesta Comissió.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, des de 1930, un llarg i testimonial camí potenciant l’art de la fotografia

Després que, el 12 d’octubre de l’any 1930, amb motiu d’una primera assemblea de socis, fos fundada l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada (l’AFI), i la seu...

L’Ajuntament d’Òdena realitza diverses millores al cementiri

L’Ajuntament d’Òdena ha portat a terme diverses millores al cementiri, algunes de les quals s’han realitzat per adaptar les visites a les mesures per...

Veïns de Calaf reclamen una solució al tema de l’aigua, ja

Els veïns de Calaf comencen a estar ja cansats dels problemes endèmics amb l’aigua del municipi, que cada vegada són més recurrents i demanen...

L’Associació Polígon dels Plans torna a la Unió de Polígons de Catalunya

L’Associació Polígons dels Plans ha tornat a formar part de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), entitat vinculada a la Cambra de...

La UEA prepara per dimecres el IV Fòrum Empresarial de l’Anoia

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) reprèn el proper dimecres dia 28 d’octubre, la celebració del IV Fòrum Empresarial de l’Anoia, que havia quedat...
Compartir