El cuiner de La Pobla de Claramunt Guillem Gavilan ha obtingut una prestigiosa Estrella Michelin pel restaurant “Voramar” ubicat a Portbou (Alt Empordà), projecte del qual n’està al capdavant amb Pau Jamàs i la seva parella Miriam Jamàs. Així s’ha donat a conéixer aquesta setmana a la Gala de l’Edició 2025 de la Guia Michelin.
Amb Guillem Gavilan i Pau Jamás a la cuina, i Míriam Jamás a la sala, el Voramar ha assolit l’excel·lència gastronòmica des de Portbou. “Haver nascut a la Mar d’Amunt —al nord del Cap de Creus, amb l’Albera i la mar a banda i banda— és un privilegi”, destaquen al setmanari “L’Empordà” els impulsors d’una proposta que ofereix dos menús degustació i manté els principis bàsics heretats dels seus pares. Fa trenta anys, els fundadors del Voramar lideraven una “terrassa davant del mar que fugia de les presses i construïa la seva essència sobre la qualitat: tant en el producte com en el servei”.
Guillem Gavilan va començar molt jove al món de l’hostaleria, amb només 14 anys es va iniciar fregant plats, fent cafès i servint taules al Merendero del Tio Nelo, a la Pobla de Claramunt, per a poder-se pagar la llicència de ciclomotor. Amb 16 anys va deixar els estudis per posar-se a treballar de cambrer a la Llesqueria d’Igualada, un bar-pizzeria per a jovent. Al cap d’uns mesos, la cuinera del local va plegar, i ell va començar a encarregar-se de la cuina. Actualment, comparteix amb l’igualadí David Andrés, cap de cuina del “Via Veneto” de Barcelona, el goig de comptar amb una Estrella Michelin. Dos anoiencs al capdemunt de la cuina catalana.