Un article de
Jordi Puiggròs
Periodista i Cap de redacció
29 de novembre de 2024

El cuiner poblatà Guillem Gavilán obté una Estrella Michelin pel seu restaurant de Portbou

Un article de
Jordi Puiggròs

El cuiner de La Pobla de Claramunt Guillem Gavilan ha obtingut una prestigiosa Estrella Michelin pel restaurant “Voramar” ubicat a Portbou (Alt Empordà), projecte del qual n’està al capdavant amb Pau Jamàs i la seva parella Miriam Jamàs. Així s’ha donat a conéixer aquesta setmana a la Gala de l’Edició 2025 de la Guia Michelin.

Amb Guillem Gavilan i Pau Jamás a la cuina, i Míriam Jamás a la sala, el Voramar ha assolit l’excel·lència gastronòmica des de Portbou. “Haver nascut a la Mar d’Amunt —al nord del Cap de Creus, amb l’Albera i la mar a banda i banda— és un privilegi”, destaquen al setmanari “L’Empordà” els impulsors d’una proposta que ofereix dos menús degustació i manté els principis bàsics heretats dels seus pares. Fa trenta anys, els fundadors del Voramar lideraven una “terrassa davant del mar que fugia de les presses i construïa la seva essència sobre la qualitat: tant en el producte com en el servei”.

Guillem Gavilan va començar molt jove al món de l’hostaleria, amb només 14 anys es va iniciar fregant plats, fent cafès i servint taules al Merendero del Tio Nelo, a la Pobla de Claramunt, per a poder-se pagar la llicència de ciclomotor. Amb 16 anys va deixar els estudis per posar-se a treballar de cambrer a la Llesqueria d’Igualada, un bar-pizzeria per a jovent. Al cap d’uns mesos, la cuinera del local va plegar, i ell va començar a encarregar-se de la cuina. Actualment, comparteix amb l’igualadí David Andrés, cap de cuina del “Via Veneto” de Barcelona, el goig de comptar amb una Estrella Michelin. Dos anoiencs al capdemunt de la cuina catalana.

Entrega de l’Estrella Michelin al restaurant Voramar a la Gala de l’Edició 2025 de la Guia Michelin
T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×