Un article de
Redacció
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
22 d'abril de 2020

El Consell Comarcal demana a la Generalitat un pla estructural de distribució de material de protecció

Un article de
Redacció

El Consell Comarcal està fent, des de l’inici de la pandèmia per Covid-19, un seguiment exhaustiu de la situació de totes les residències de la tercera edat i de persones amb diversitat funcional de l’Anoia, tan públiques com privades, per detectar necessitats urgents. Diferents centres han demanat ajuda al Consell en la distribució de material i l’ens comarcal els ha lliurat equips de protecció com mascaretes, guants, granotes, peücs, casquets o testos, gestionats gràcies a les comandes acordades principalment amb la Diputació de Barcelona.

Davant la magnitud de les necessitats, però, el Consell Comarcal ha demanat formalment als departaments de Salut i d’Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya que distribueixi urgentment material de protecció als treballadors i treballadores de les residències de persones grans i centres d’atenció a la diversitat funcional de la comarca. En una carta signada pel president de l’ens, Xavier Boquete, es posa de manifest la inquietud persistent en aquests centres davant la manca d’Elements de Protecció Individual (EPIs), un material indispensable per a garantir tant la seguretat i la salut dels treballadors com de les persones usuàries.

El Consell reclama al Govern de la Generalitat un pla estructural immediat que gestioni de manera efectiva i ordenada la necessària distribució dels elements de protecció fonamentals per a l’adequada prestació del servei per part d’uns professionals que estan duent a terme la seva tasca de manera exemplar i admirable des del primer dia.

A més d’atendre les peticions d’ajuda pel que fa a la distribució de material, el Consell Comarcal també ha elaborat i posat a disposició dels centres diferents píndoles d’informació bàsica adreçades als seus treballadors i treballadores.

D’altra banda, el Consell està fent atenció telefònica a la gent gran que viu al seu domicili particular i que forma part dels seus programes d’atenció social. Des dels Serveis d’Atenció Domiciliària (SAD), l’atenció és presencial en aquells casos de gent gran que no tenen una xarxa familiar o de suport per garantir l’alimentació i la distribució de medicaments. Durant aquestes setmanes, també s’han donat d’alta nous usuaris als SAD per garantir l’atenció a tota la gent gran amb necessitats d’acompanyament, higiene, àpats, neteja de la llar, compra o allitar i desllitar, entre d’altres aspectes.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×