Un article de
Redacció
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
17 d'octubre de 2024

El CF Igualada femení planta cara a l’Europa i cau als penals en l’eliminatòria de la Copa Catalunya

Redacció

En una emocionant nit de futbol a l’Estadi de les Comes, el CF Igualada va fregar la gesta davant un gegant del futbol català, el CE Europa – de 2a RFEF -, a la quarta ronda de la Copa Catalunya, amb els 10 millors equips del país. Tot i que el partit va acabar 2-2 en els 90 minuts, el conjunt de 3a RFEF va plantar cara a un dels grans favorits per ascendir 1a RFEF, demostrant que al futbol no sempre s’imposa la categoria, sinó la passió i el sentiment. Tot i això, els penals, cruels com tantes vegades, van apartar l’equip local d’una classificació històrica, i va ser l’Europa qui es va endur l’accés a la ronda següent.

El partit va començar amb l’Europa intentant imposar la seva qualitat i domini territorial, com calia esperar, atesa la diferència de categoria. L’Igualada, ben plantat en defensa, va resistir les connexions de l’equip escapulat amb un bloc compacte i la seguretat de Queralt Iglesias sota els pals. Cada minut que passava sense que les visitants poguessin perforar la porteria local, augmentava la confiança de les igualadines, que també buscaven sorprendre en ràpides transicions.

Després d’una primera part sense gols, l’afició local seguia creient en el gran repte, i va ser a la segona meitat quan el partit es va obrir de manera inesperada. L’Igualada, valent i decidit, va obrir el marcador amb una jugada vertical, on Queralt Fàbregues plantar davant la portera visitant i va definir amb sang freda, fent el primer gol. La grada va esclatar, sabent que tenien l’Europa contra les cordes. Tot i això, l’avantatge va ser efímer. L’equip barceloní, va reaccionar aviat, i va aconseguir empatar a través d’un xut inapelable, des de fora de l’àrea.

Però l’Igualada no va abaixar els braços. L’energia dels locals era contagiosa, i fruit de la seva insistència i determinació va arribar el segon gol. Una pressió col·lectiva, al minut 82, va acabar amb una passada interior que Jana va culminar. L’equip de la 3a RFEF acariciava la classificació amb les mans, i la gesta estava a punt de consumar-se.

Tot i això, el futbol és cruel, i l’Europa va aconseguir tornar a empatar al minut 89, just abans del xiulet final, en una jugada on es va reclamar fora de joc. L’empat forçava la tanda de penals.

La tanda de penals va ser tan intensa com el mateix partit. L’Igualada va lluitar fins al final, però els nervis i l’experiència van acabar inclinant la balança a favor de l’equip visitant, que es va endur el triomf i l’accés a la següent ronda de la Copa Catalunya.

El CF Igualada es va acomiadar amb el cap ben alt. Davant d’un rival de més envergadura, l’equip local va demostrar que amb coratge i treball en equip és possible enfrontar-se a qualsevol repte.

Les blaves ja pensen en el partit de lliga de diumenge, quan rebran al Riudoms, a Les Comes.