El 12% de la població de la Conca ha desenvolupat anticossos

18 de gener de 2021

L’Hospital Clínic i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), en col·laboració amb els ajuntaments i els centres de salut de la Conca d’Òdena, han portat a terme el Certify·Health, un projecte suportat per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia que té com objectiu desenvolupar certificats mèdics digitals que recullin informació sobre cada persona en relació amb la COVID-19.

La primera campanya es va fer el 5, 6 i 7 d’octubre a la carpa annexa al CAP de Vilanova del Camí i es van fer 1.400 test. Durant el mes d’octubre i novembre també es van fer els test a la residència Amavir. El resultat d’aquestes proves van

A partir del 26 d’octubre, l’estudi Certify·Health va sumar la col·laboració de Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i es va ampliar la campanya de testeig a 15 farmàcies de la Conca d’Òdena que van realitzar 2.200 test. I del 14 al 19 de desembre es va fer la tercera campanya emmarcada en el projecte europeu Certify·Healt.

Aquests test serològics indiquen si es tenen infeccions actives (IgM) o si s’han superat infeccions (IgG) del coronavirus SARS CoV-2 i, per tant, s’han desenvolupat anticossos que podrien proporcionar immunitat.

Un 12% de la població ha desenvolupat anticossos
Una vegada finalitzada la campanya, l’Hospital Clínic va organitzar el 22 de desembre una sessió informativa per valorar l’experiència del projecte Certify·Health i els test serològics realitzats a Vilanova del Camí i a les farmàcies de la Conca d’Òdena.

La sessió informativa va començar amb una benvinguda per part d’Isaac Cano, membre de l’IDIBAPS i professor associat de l’Escola de Medicina de la Universitat de Barcelona; i de l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte.

Josep Roca, de l’Hospital Clínic, va fer una introducció a les proves serològiques i la Covid-19 i la Dra. Ma José Garcia, directora del CAP de Vilanova del Camí va parlar de l’experiència del projecte al municipi, oferint dades concretes sobre IgG i IgM.

Segons van explicar els experts durant la sessió de valoració de la campanya, se sap que un 63% de les persones que es van fer les proves a la residència AMAVIR –que va ser un dels focus més virulents del territori, amb una alta mortalitat- van donar positiu en IgG, és a dir, que han desenvolupat anticossos contra la malaltia. Una immunitat però, que no es pot assegurar per quant temps serà efectiva.

En el cas de la campanya a la carpa de Creu Roja, el passat mes d’octubre, aquest percentatge és del 13% i a les farmàcies el resultat de persones que van desenvolupar anticossos és de l’11%.

Durant la sessió de valoració també es va comptar amb el testimoni de Luz Fernández farmacèutica i una de les primeres positives de Covid a la conca, encara avui convalescent.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que, malgrat la posició contrària del govern municipal d'Igualada, s'acabarà pujant el rebut de l'aigua?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta