14.9 C
Igualada
Diumenge, octubre 2, 2022

Carles Riba, empresari de Jorba: “No fer el polígon deixaria la Conca en una situació molt poc competitiva”

Quina és la seva posició respecte la consulta del proper dia 24?
El nostre posicionament és i serà sempre a favor de la dinamització de l’economia pel bé comú de tota la regió.

El present i futur passa per la creació d’empreses sostenibles i punteres en qualsevol àmbit. A més, considero que és una zona idònia, amb terrenys disponibles a banda i banda de l’autovia A-2. Acabarà sent una gran oportunitat per a tots.

Considera que un polígon industrial de gran format és necessari? Per què?
Sí, és clar que sí! Hi ha empreses, com la nostra, que per la tipologia d’indústria que som, no podem créixer en pisos a la nostra fàbrica, sinó que ho hem de fer en llargada. Necessitem naus més grans i això només és possible amb un polígon industrial de gran format.

D’aquesta manera, considerem que és una oportunitat per a les empreses d’aquí per poder créixer, però al mateix temps perquè noves empreses s’hi puguin instal·lar.
Tenim l’oportunitat de crear un ‘hub’ de negoci a nivell internacional en una zona immillorable. Ens trobem davant d’una localització amb unes comunicacions excel·lents, a 50 minuts de Barcelona i amb accés fàcil al port i a l’aeroport pel transport de mercaderies.

A Jorba les empreses heu fet saber a l’Ajuntament que necessiteu més espai?
De fet, aquest és un reclam que ja fa molt de temps vàrem traslladar a l’alcalde actual i als seus antecessors.

En el meu cas particular, és ben sabut que necessitem més espai per poder créixer com a empresa, ja que hem fet arribar aquesta petició sempre que ha estat possible.
Hem arribat a un punt que no podem créixer més al lloc on estem ubicats i necessitem produir més, millor i més ràpid.

Què fareu si no pot ser?
Ribamatic fa més de 50 anys que estem fabricant i exportant màquines des de Jorba i donem feina a gent del poble i rodalies.

En el cas que el nou polígon no es dugui a terme, a mig termini ens veurem obligats a marxar per poder tenir més espai, ja que és necessari per a la nostra indústria.
Tot i això, volem deixar clar que no volem marxar de la zona, per això estem a favor del polígon i necessitem que es pugui tirar endavant per poder créixer.

Penseu que tot el procés de participació del Pla Director es va fer bé?
El Pla té un procés dinàmic i està subjecte a un reajustament continu i revisió d’allò planificat per adaptar-lo constantment a les circumstàncies.

Què en penseu, del paper dels polítics, en general, respecte aquest tema?
Ells fan la seva feina pel bé comú. D’entrada, hem d’oblidar-nos del prejudici de les fàbriques antigues que treien fum per les xemeneies. Avui en dia, els polígons han de ser sostenibles i han d’incorporar amb mecanismes de gestió mediambiental.

Creiem que els polítics estan apostant per aquesta zona per fer-la més dinàmica per a la economia, pensant en el futur de les pròximes generacions perquè puguin trobar feina més a prop de casa i no s’hagin de veure obligats a buscar feina a altres ciutats.

Així mateix, ja no és només el nombre de llocs de treball que aquest polígon pot generar, sinó també els ingressos que els ajuntaments poden obtenir a través dels impostos.

Aquests diners van destinats al benestar i millores pel municipi i es destinen directa i indirectament a altres serveis que tots els ciutadans se’n poden beneficiar, com són el manteniment de parcs o la construcció d’escoles pels nostres fills.

Enteneu la postura d’alguns col·lectius que diuen que hi ha massa especulació amb el sòl industrial, i al final els polígons es queden buits?
Fa anys que, per feina, viatjo a nivell internacional i a tot arreu on hi ha polígons, es generen llocs de treball i mai he vist cap polígon industrial buit. El que sí que he vist son polígons inacabats per la manca d’empreses o perquè encara estan en procés de creixement/creació i no estan plens del tot. Considero que aquest no serà el cas del polígon de Jorba, ja que nosaltres necessitem triplicar els metres quadrats i, segons tenim entès, no som l’única empresa de la zona que ens trobem amb aquesta necessitat.

Compartiu la reflexió que aquest pot ser el darrer tren d’oportunitats per a la Conca d’Òdena i que no el podem deixar escapar?
És clar que no es pot deixar escapar. Tenim l’oportunitat de triar aquesta zona de negoci que generarà moltes oportunitats de creixement i prosperitat pels nostres fills.
Crec que no fer el polígon deixaria la Conca d’Òdena en una situació molt poc competitiva a nivell industrial. Això comportaria que, a mig termini, algunes empreses s’haguessin de traslladar fora d’aquest territori i això aniria en detriment del creixement de la zona.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Estan passant coses amb Junts i PDeCAT a l’Anoia

Aquests dies s’han fet arreu del país les eleccions territorials de JuntsxCatalunya. A l’Anoia, la candidatura liderada per l’advocada igualadina Sandra de la Iglesia...

Humans de l’Anoia: Nadia Giménez

NADIA GIMÉNEZ Em dic Nadia, tinc 24 anys i soc igualadina. Vaig estudiar gràfica publicitària a La Gaspar i allà vaig adonar-me que la meva passió...

L’Editorial: Respecte al poble

El que està passant aquests dies en la política catalana és inacceptable i denunciable. Mai s’hauria d’haver arribat a aquestes alçades, que provoquen la...

ERC Igualada publica un vídeo paròdia sobre la visita del govern municipal al Vaticà

La visita de l’alcalde Castells i 9 persones més al Vaticà per saludar el Papa Francesc segueix portant cua. Si bé el govern municipal...

Igualada renova el projecte “Tu sí que vals” pels instituts

Durant el curs 2021-2022 va néixer el projecte de “Tu sí que vals” a través del que s’ofereix orientació acadèmica individualitzada i personalitzada a...
Compartir