B&B Trends i Ondulats Carme inauguren el nou parc industrial de Montbui

0
127

B&B Trends, propietari de la marca Ufesa, entre altres, ha inaugurat el seu nou parc industrial de 33.000 m² a Santa Margarida de Montbui per a la distribució de petits aparells electrodomèstics que ha suposat una inversió de 22 milions d’euros.

L’acte d’inauguració celebrat, ahir dimarts 22 de novembre, ha estat presidit per Pere Aragonès, President de la Generalitat de Catalunya, acompanyat per l’alcalde de Santa Margarida de Montbui, Jesús Miguel Juárez; la Consellera d’Economia i Hisenda, Natalia Mas; la diputada en el Congrés dels Diputats, Carolina Telechea; el delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar; el Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos i el regidor de Promoció Econòmica de Santa Margarida de Montbui, Jordi Bòria.

El projecte inaugurat suposa la creació d’un centenar de nous llocs de treball, i consta d’un nou Hub logístic de 7.500 m² per a la distribució de la marca Ufesa a tota Europa, triplicant la capacitat actual d’emmagatzematge i distribució de la companyia. El nou centre de B&B Trends té 7.500 m² i està dotat de sistemes de gestió avançats amb radiofreqüència i tecnologia RFID. També inclou un laboratori de R+D+i, la creació d’un Servei d’Atenció al Client Centralitzat i un centre de reciclatge d’aparells i residus elèctrics per a fomentar la sostenibilitat i l’aposta de l’empresa pel respecte al medi ambient.

Pel que fa a la fàbrica d’Ondulats Carme, propietat dels mateixos accionistes, ocupa la parcel·la contigua. L’empresa que es dedicada a la fabricació de planxa de cartó per als mercats de l’embalatge i indústries gràfiques, àmplia la seva capacitat productiva amb les noves instal·lacions, passant de 40 a 140 milions de metres quadrats.

En paraules de Pere Aragonès, President de la Generalitat de Catalunya, “destaquem iniciatives com aquesta que presentem avui, que suposa la creació d’un centenar de llocs de treballs i aposta per invertir en l’àmbit d’innovació i la recerca. També s’aposta per l’economia circular que és una àrea realment important i, de fet, és un dels sectors de futur, incorporant les noves tendències de consum també en la manera de funcionar de l’empresa. Tot això ha suposat una inversió de 22 milions d’euros, que ha comptat amb el suport del sector publico amb 1’5 milions d’euros de la Generalitat dins de la línia de suport a la industrialització que estem duent a terme”.

Per la seva banda, Jordi Bòria, regidor de Promoció Econòmica, va destacar “el procés de creació d’aquestes noves fàbriques que han fet que Montbui deixi de tenir un polígon buit.”

Per a Àngel Riudalbàs, un dels propietaris, “aquest projecte suposa una decidida aposta del grup pel creixement, a través del desenvolupament de noves tecnologies per part dels nostres centres de R+D+i. Les noves instal·lacions són fonamentals per a la nostra expansió en tot el Sud d’Europa.”

La inversió conjunta, de més de 22 milions d’euros, suposa una aposta clara dels empresaris Àngel Riudalbàs i Jorge Tornini per la reindustrialització del territori i s’emmarca en l’estratègia de creixement prevista per a totes dues companyies. Tots dos empresaris controlen també conjuntament l’empresa*Indox, dedicada a la fabricació de dipòsits i cisternes de carburants i GNL, i Precintia, líder europeu en la fabricació de precintes de seguretat, entre altres inversions.

 

Compartir