Baixa l’índex de risc a Igualada i repunta a la resta de la Conca

23 d'octubre de 2020

Les dades sobre l’evolució de la covid-19 a l’Anoia són aquesta setmana millors que les de la passada. Tant el risc de rebrot com la taxa de reproducció han disminuït, en línies generals, i especialment a la capital.

Així, ahir a Igualada hi havia un índex de 293,7, quasi un centenar de punts menys que fa un setmana, i una taxa d’1,06, apropant-se molt a la xifra d’aturar el creixement de la pandèmia a la ciutat. A la Conca d’Òdena, en canvi, hi un creixement d’índex i taxa, especialment a Vilanova, on s’han detectat 24 Pcr’s positius en la última setmana, fins arribar a un índex de 552 i una taxa de 2,29, la més alta de la comarca, seguida de Vallbona (2,07) i Calaf (2,05).

També cal fixar la mirada a Piera, on l’índex ha baixat, però encara és d’un perillós 698,6, amb una taxa d’1,76. En la darrera setmana hi ha hagut 55 casos de pcr’s positius, quasi tants com Igualada (63) però amb una tercera part menys d’habitants. Una dada molt preocupant, més si tenim en compte que en les dues setmanes a Piera es comptabilitzen 63 positius. Això significa que en només els últims set dies s’ha disparat la pandèmia, segons les dades que proporciona Salut.

Pressió a l’hospital
La UCI de l’Hospital està plena, per bé que de casos covid n’hi ha el 30% d’ingressats en aquesta unitat. Des del centre expliquen que “tenim una gran pressió assistencial i estem notant un increment de casos”. Com ja vam explicar la setmana passada, s’han hagut de prendre mesures més estrictes en relació a acompanyaments de pacients a hospitalització i a consultes externes. A l’Hospital Universitari d’Igualada hi ha 29 malalts ingressats amb covid positiu, una xifra més alta que fa dues setmanes, quan oscil·lava entre 7 i 10. Hi ha una quarantena de llits lliures.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha indicat respecte la millora de les dades a la ciutat que “és una bona notícia, però no ens podem relaxar, perquè és a partir de 100 punts, que ens hem de preocupar i, per tant, estem encara en una situació que no és gens bona, malgrat que estem molt millor que la mitjana de Catalunya”. En la mateixa línia, el risc de transmissió ha baixat “però cal tenir en compte que qualsevol escenari per sobre d’1 és dolent; per tant, hem d’estar molt amatents, no ens podem relaxar”. L’alcalde ha resumit la situació dient que “les dades milloren, però no són bones”.

Castells ha remarcat en la necessitat d’evitar els brots familiars, “que es produeixen per la inconsciència de la gent en celebrar trobades familiars que no es poden fer”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari