15 C
Igualada
Diumenge, novembre 27, 2022

Xiulets dolorosos

A partir de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol contra l’Estatut de Catalunya del juliol del 2010, que no m’he perdut una sola manifestació de caràcter reivindicatiu de la República catalana i/o de protesta contra la repressió de l’Estat Espanyol ja sigui en forma de “decreto” o de sentència. Sempre que puc hi soc.

Dissabte passat, 1 d’octubre, també vaig ser a l’Arc del Triomf (un espai que per raons personals, que no fan al cas, sento molt meu) seguint la crida del Consell de la República i amb ganes d’escoltar persones que habitualment no tinc ocasió d’escoltar.
La primera persona en parlar va ser l’expresidenta del Parlament de Catalunya i expresidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell. Malgrat el valor que va demostrar en acudir a la manifestació i prendre la paraula, una bona part del public la va xiular. Tant que va ser difícil seguir les seves paraules.

Jo no vaig xiular-la, tot i que penso que els assistents teníem tot el dret a fer-ho. Però tenir un dret no t’obliga a exercir-lo i menys encara contra una persona que s’ha jugat tant per Catalunya, com s’ha jugat -i perdut- Carme Forcadell. Tampoc se’m fa estrany que la xiulessin. Quan portes un discurs escrit pel secretari general del partit que -a judici de la majoria que érem a l’Arc del Triomf és el responsable de la manca d’unitat- és normal que et xiulin.

Soc de l’opinió que la gent no xiulava a l’expresidenta de l’Assemblea i del Parlament de Catalunya, la gent -i així em consta- xiulava una situació de divisió de l’independentisme on Carme Forcadell -legítimament per altra banda- forma part d’un dels partits enfrontats que, a més, és qui té més poder en aquest moment. Una divisió que tira per terra la victòria electoral de l’independentisme que, en les darreres eleccions va treure el 52% dels vots i 74 diputats, malgrat les divisions internes prèvies.

Els darrers anys, els partits han dilapidat el patrimoni electoral dels catalans i en lloc d’avançar cap a l’autodeterminació, estem retrocedint a situacions que queden per dessota de “la autonomia regional” a la qual ens volen reduir els estaments de l’Estat. Per això estem emprenyats. I per això es xiulen a activistes i polítics honestos.
Carme Forcadell és dels nostres. I quan són els nostres els que ens estan decebent, ens sap molt més greu que quan qui fot l’enze són els altres. Tot i això no la vaig xiular i em fa molta tristesa veure com la xiulen en un acte on que el que tots voldríem és la unitat d’acció.

Tant de bo que els xiulets, les votacions internes, les desavinences i els enfrontaments, serveixin per reflexionar i que, uns i altres, entenguin que si anem tots dividits, ens destruiran per separat… i a tots.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Servei de Cirurgia de l’Hospital participa en un estudi internacional sobre el pacient amb pancreatitis aguda

El Servei de Cirurgia de l’Hospital Universitari d’Igualada ha participat en un estudi internacional sobre el maneig del pacient amb pancreatitis aguda (inflamació sobtada...

“Un homenatge al Mestre Joan Just és un acte de justícia que la ciutat li devia”

Demà diumenge a les 6 de la tarda el Teatre Municipal de l’Ateneu Igualadí, acollirà la culminació dels diversos actes d’homenatge que s’estan desenvolupant...

Descobrint Trinley Paris, Premi de Fotografia Procopi Llucià, i les seves fotografies amb ànima

Tot un luxe i un grandiós privilegi poder compartir unes hores amb aquesta dona extraordinària a propòsit d’un recorregut pautat i atent per les...

L’Ajuntament de la Pobla intenta solucionar el problema dels senglars

L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt ha iniciat una ronda de consultes per tal d’establir un sistema efectiu i segur que permeti reduir la...

Aquest diumenge, últim Mercat d’Antiguitats de l’any

Aquest proper diumenge 27 de novembre se celebrarà al Passeig Verdaguer d’Igualada l’últim Mercat d’Antiguitats i col·leccionisme de l’any 2022. El mes de desembre...
Compartir