Un article de
Redacció
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
16 de juny de 2023

Tot a punt per a la 7a edició del Vadefoodies, demà dissabte a l’Escorxador

Un article de
Redacció

Demà dissabte, 17 de juny, el recinte de l’Escorxador d’Igualada acollirà la 7a edició del Vadefoodies, el festival de tendències gastronòmiques que impulsa l’Ajuntament d’Igualada de la mà de l’associació gastronòmica i cultural Vadefoodies.

Marc Castells, alcalde d’Igualada, ha agraït la tasca realitzada per l’entitat i sobretot el fet que “aquest any apostin per la tradició, per la cuina que es fa a poc a poc, amb temps i paciència i el producte de proximitat de l’Anoia”.

En aquesta edició les tendències que centraran les activitats de la jornada són la cuina del foc, la cuina dels llegums i la cervesa artesana de la comarca de l’Anoia. L’ objectiu del festival d’aquest any, doncs, és el de sensibilitzar sobre l’aposta per una cuina de proximitat i donar a conèixer la gran varietat de cerveses que s’elaboren a la comarca de l’Anoia.

El foc i la brasa seran les tècniques amb les què es cuinarà el menjar que s’oferirà durant tot el Festival, es comptarà amb els mestres calderers de Montmaneu que cuinaran llegums de l’Anoia. La cuina del foc i la brasa són tendència i, també, un repte per recuperar la forma més primigènia i senzilla del cuinar. La Fornera de Biosca explicarà com elaborar el pa amb forn de llenya i oferirà un tast d’una selecció dels seus pans i coques salades i dolces.

Joan Fontanella, membre de Vadefoodies, ha posat de manifest que la cuina de foc i brasa “està tornant a ser una tendència, hem deixat la cuina amb hidrogen, futurista, per tornar a l’essència, al foc i a la cuina de sempre”. A més, Igualada, com a ciutat industrial destaca per la seva cuina de llegums, “es tracta d’un plat calòric i que es pot fer amb temps per aquelles persones que treballaven a la fàbrica”.

L’Escorxador acollirà també el 2n esmorzar de forquilla que organitza l’entitat i el Beermut musical amb les 8 cerveses anoienques que participen de la mostra.

Aquestes són algunes de les activitats preparades:
– Coneixes el grup igualadí de rock Suburbia? A les 12 h, actuaran a l’Escorxador. A més, fins a les 14 h, es farà el Beermut, on podreu tastar cerveses, formatges i aperitius.
– Després del concert de Beermut, a les 14 h s’encendran el foc i la brasa. I a les 15 h, el mestre calderer Josep Parera, de Montmaneu, farà l’encesa de la caldera amb cigronet de l’Anoia.
– Tens ganes de menjar i beure mentre escoltes música? Participa en l’Eat Street! A càrrec del Restaurant del Castell de Rubió. També podràs tastar el cigronet de l’Anoia de la caldera de Montmaneu. A partir de les 20 h.
– No et perdis el maridatge de xocolata i cerveses amb el mestre artesà Xavier Morros, de Casa Dalmases! A les 20h. Preu 25 €. I abans, a les 18.30 h, tast de cerveses amb Bernat Dámaso. Preu: 15 €
– Coneixes la Fornera de Biosca? La Judit Barniol parlarà de la seva experiència i ens deixarà tastar els seus pans i les seves coques fetes amb forn de llenya. A les 18.30 h.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×