31.7 C
Igualada
Dilluns, juliol 4, 2022

Plans de la Tossa, el sector industrial de Catalunya on s’han venut més parcel·les durant el 2021

La directora de l’INCASÒL Mercè Conesa va visitar el passat 18 de febrer l’Ajuntament de Montbui i el Polígon Plans de La Tossa, on ja s’estan construint naus industrials. Conesa es va reunir amb l’Alcalde Jesús Miguel Juárez i amb el regidor de Promoció Econòmica Jordi Bòria. Després va signar en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament i va presidir una reunió amb els empresaris d’aquest sector industrial, en la qual també va intervenir el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech. Finalment, les autoritats i els empresaris van desplaçar-se fins als terrenys del polígon, per veure com evolucionen les obres a les primeres parcel·les on ja hi ha moviments de terres.

Durant l’acte amb els empresaris, Mercè Conesa es va mostrar molt satisfeta “perquè el polígon montbuienc “Plans de La Tossa” és el sector d’activitats econòmiques promogut per l’INCASÒL on l’any passat es van produir més vendes”. Conesa va agrair l’aposta realitzada pels empresaris amb el polígon montbuienc i va recordar que “hem tingut la col·laboració de l’Ajuntament en tot el procés”.

Tant l’Alcalde Jesús Miguel Juárez com el regidor de Promoció Econòmica Jordi Bòria van garantir col·laboració i suport a la implantació d’empreses en el territori. Tal i com va explicar l’Alcalde “volem que Montbui sigui un municipi on es creï riquesa i que hi hagi més llocs de feina. Facilitarem en la mesura que sigui possible la implantació d’empreses, perquè volem que Montbui també sigui un municipi per treballar”. De la seva banda, Jordi Bòria, regidor de Promoció Econòmica, va recordar que “no ha estat fàcil, però ha valgut la pena treballar perquè Montbui és un municipi de persones treballadores i aconseguir que vinguin empreses ens beneficia a tots i a totes”. També va intervenir el president de la UEA Joan Domènech, qui va assenyalar que “necessitem més sòl industrial a la Conca d’Òdena. Aquest polígon de Montbui podem dir que ja està pràcticament ple i això ens genera una necessitat important de disposar de nous espais industrials. Necessitem que el territori entengui que cal noves zones per desenvolupar econòmicament i poder crear riquesa. S’ha acabat el mantra del polígon buit de Montbui”.

Les empreses del polígon montbuienc

Cinc de les set empreses han adquirit parcel.les propietat de l’INCASÒL, un total de 41.404 m2 de superficie distribuit en set parcel.les, per una suma total de 2,5 M€. Són Copasa, Novicuir, Distribucions Orpinell, Agile Capital i Projectes Immobiliaries Estaràs.

Amb aquestes vendes, l’INCASÒL pràcticament exhaureix el seus terrenys d’aquest sector situat en un emplaçament estratègic, ben connectat amb la ronda sud d’Igualada que enllaça directament amb l’A-2 i pròxim als eixos A-7 i C-15 a més de disposar d’una xarxa de transport públic ràpid i eficient.

La recentment creada Novicuir SL té previst invertir 12 M€ en la construcció d’una nova planta en una parcel.la de prop de 12.000 m2 i crear 30 nous llocs de treball. Aquesta empresa de preparació, adobament i acabat de pells està vinculada a l’empresa familiar Curtidos Badia, fundada l’any 1889 i integrant de l’històric clúster de la pell d’Igualada. És una de las empreses punteres en el món del cuir i en el mercat de la moda del sector de la pell d’alta qualitat. Exporta més d’un 85% de la seva producció́ i té entre els seus principals clientes marques nacionals e internacionals d’articles de pell de de moda i luxe.

Construcciones Papeleras SL COPASA ha adquirit dues parcel·les amb un total de 14.506 m2 on invertirà 4M€ en la construcció d’una nova planta i on preveu crear una cinquantena de llocs treball. Es tracta d‘una empresa amb 35 anys d’antiguitat experta en el disseny, la construcció i la venda de maquinària nova per a la fabricació de paper.

Les vendes d’aquest sector es completen amb les parcel·les adquirides per Agile Capital SL, Projectes immobiliaris Estaràs i Distribucions Orpinell SL, dedicada a al comerç al major i al detall de begudes.

Al marge d’aquestes cinc empreses, a hores d’ara ja hi ha confirmades altres dues ubicacions d’empreses al polígon en parcel·les adquirides directament a propietaris particulars. Es tracta de les empreses Texpaper Service SL que disposarà de 5.500m2 distribuïts en dues naus de disseny equipades amb les últimes tecnologies, i de l’empresa Transvisa que s’ubica en terrenys comprats per Promocions Esbersa, on portarà la seva activitat logística.

Texpaper Service SL, fundada l’any 1994 per Luis Farré, es dedica a aconseguir solucions modernes i innovadores de paper per a empreses de la indústria textil del tall i confecció, destacant el paper d’impressió sense coating i el paper de calandra. Es tracta d’una empresa especialitzada en paper de protecció per a la sublimació, un sector d’alt valor afegit i que ocupa un nínxol de mercat molt específic.

Transvisa és una empresa de transports amb gairebé 70 anys d’història, ubicada actualment al polígon Les Comes d’Igualada i que traslladarà la seva activitat a Montbui, on ubicarà el seu  nou centre logístic. Es tracta d’una empresa amb flota pròpia de tràilers amb caixa, vehicles de tres eixos, de dos eixos, vehicles lleugers, furgonetes i camions amb plataforma.

Més llocs de treball i més riquesa pel municipi

Les noves empreses que s’ubicaran al polígon multiplicaran exponencialment la presència industrial a Santa Margarida de Montbui, un municipi que tradicionalment ha aportat molta mà d’obra a indústries d’altres municipis de la Conca d’Òdena. La implantació afavorirà notablement la dinamització econòmica i la creació de llocs de treball al municipi.

Si es compleixen les previsions actuals, les noves empreses que s’ubicaran al polígon Plans de la Tossa poden generar un centenar de nous llocs de feina en el sector industrial. Cal remarcar que actualment només el 16% de la població assalariada del municipi treballa en aquest sector.

Més enllà de la creació d’ocupació, altres beneficis directes per als ciutadans de Santa Margarida de Montbui seran visibles ràpidament: el polígon deixarà d’estar buit i suposarà un reequilibri territorial i hi haurà una major inversió en infraestructures (per exemple, enllumenat públic i seguretat). Així mateix, l’activitat del polígon també afavorirà la promoció econòmica global del municipi, ja que hi haurà un major trànsit diari de persones amb necessitat d’accedir a serveis locals i també per a negocis que poden ser de nova creació.

Un altre aspecte a tenir en compte a l’hora de parlar de beneficis directes per a la ciutadania és que la generació d’activitat del polígon està directament relacionada amb la recaptació econòmica municipal. Un major nombre d’empreses impliquen un creixement del pressupost municipal, que revertirà directament en la inversió en serveis municipals.

Cal remarcar que el polígon Plans de la Tossa està situat als dos costats de la carretera C-37, que uneix Igualada amb Valls, a mig camí entre el Nucli Antic i el Nucli Urbà del municipi. A més, té comunicació directa amb l’A-2 i la C-15. S’hi pot accedir en vehicle privat per carretera, caminant, o en bicicleta per un camí de vianants i bicicletes. Quan l’activitat econòmica del polígon sigui més elevada, es preveu crear una nova parada d’autobús per donar servei a aquest nou espai i garantir l’accés amb transport públic dels treballadors i treballadores de les empreses del polígon.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Festival de Llegendes tanca edició amb 4.000 entrades venudes

El Festival de Llegendes de Catalunya tancava aquest diumenge la seva 13 edició amb el recompte de  gairebé 4.000 entrades venudes en un esdeveniment...

Igualada i San Mauro, enquadrats al mateix grup de Primera Catalana

La Federació Catalana de Futbol ha publicat aquesta setmana els grups de Primera Catalana de la propera temporada i el CF Igualada i la...

Dos detinguts per cometre set furts de catalitzadors de vehicles a Vilanova

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Igualada i de Reus van detenir el passat 28 de juny dos homes, de 39 i 50 anys,...

Masquefa planteja un model d’economia circular com a alternativa a l’abocador de Can Mata

La Sala d’Actes del Centre Tecnològic Comunitari (CTC) va acollir dimecres 29 de juny l’acte de presentació de l’estudi d’alternatives a l’actual model de...

La colla gegantera del Bisbalet celebra el 20è aniversari

La Colla Gegantera del Bisbalet ha celebrat aquest dissabte un dels actes del seu 20è aniversari amb la trobada gegantera. Diverses colles de la...
Compartir