Avui divendres, a partir de 2/4 de 8 del vespre al Teatre Muniicpal l’Ateneu, tindrà lloc l’acte de lliurametn dels Premis al Comrpmís Cultural que cada any atorga Òmnium Cultural Anoia. Enguany el jurat ha decidit que el reconeixement individual sigui per al gestor cultural Pau Llacuna i Ortínez, i el premi al col·lectiu sigui per al CAU –Agrupament Jaume Caresmar i M. Antònia Salvà.
L’acte comptarà amb l’actuació del cantautor valencià Pau Alabajos i la intervenció del president d’Òmnium Xavier Antich qui en farà la cloenda amb un parlament sobre la trajectòria de l’entitat i els reptes que té entre mans en l’actual context cultural i polític del país.
Pau Alabajos intervindrà en el transcurs de la cerimònia, que serà presentada per l’igualadí Jordi Còdol, un periodista molt vinculat al teixit associatiu de la ciutat i amb llarga trajectòria professional en diversos mitjans de comunicació d’àmbit local i nacional.
Pau Llacuna
L’igualadí Pau Llacuna i Ortínez és historiador de l’art, creador i gestor cultural. Va començar la seva tasca professional com arxiver municipal i tècnic de cultura de l’Ajuntament d’Igualada. Ha estat tècnic de cultura de l’Ajuntament de Tàrrega i director executiu de FiraTàrrega durant 24 anys, responsable de l’Espai de Dansa i Música i coordinador d’activitats pròpies del Servei de Teatre i dansa de la Generalitat de Catalunya, i coordinador del Festival Internacional de Teatre de Sitges. Al llarg de la seva trajectòria professional ha publicat treballs sobre gestió cultural i història de l’art, ha col·laborat i dissenyat nombroses exposicions divulgatives de l’art i la història a Igualada i és membre fundador de la Revista d’Igualada.
Agrupament Escolta i Guia Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà
El Premi col·lectiu al Compromís Cultural 2024 és per al CAU – Agrupament Escolta i Guia Jaume Caresmar i M. Antònia Salvà, una entitat amb més de setanta anys d’història que ha format en els valors de l’escoltisme nombroses generacions d’infants i joves igualadins. L’agrupament Jaume Caresmar va néixer el Nadal del 1952 de les mans de Miquel Ball amb l’ajuda de Mossèn Còdol, entre d’altres, i el 1955 es fundava l’Agrupament Maria Antònia Salvà de noies guies de la mà de Josefina Godó. Els dos agrupaments van començar a fer activitats conjuntes l’any 1971, i el 1976 es van unir per formar el que avui es coneix com a Agrupament Escolta i Guia Jaume Caresmar i Maria Antònia Salvà. Actualment l’entitat la formen 177 nens i nenes i compta amb un equip de 43 caps, tot voluntaris. L’entitat treballa valors com el compromís i la responsabilitat, la descoberta i estima del territori i la protecció de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes.
És un acte obert a tothom i d’entrada lliure.