Un article de
Redacció
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
20 de novembre de 2019

Oli, conserves i llet: l’objectiu del Gran Recapte d’Aliments d’aquest divendres i dissabte

Un article de
Redacció

ACN – El Banc dels Aliments de Catalunya celebra aquest divendres i dissabte l’onzena edició del Gran Recapte d’Aliments. L’objectiu d’aquest any és aconseguir donacions fonamentalment de tres aliments bàsics de llarga durada, oli, conserves de peix i verdures, i llet, que les entitats no aconsegueixen a través de l’aprofitament alimentari. A més, des del Banc dels Aliments encara es fa una crida a què s’apuntin més voluntaris, ja que ahir dimarts encara en faltaven 5.000 arreu de Catalunya.

L’any passat, es van recollir 4.452.000 quilos d’aliments. Els aliments recollits, juntament amb els provinents per l’aprofitament alimentari, ajudaran a les 196.000 persones ateses pels bancs dels aliments en aquests moments.

La presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau, i el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, han apel·lat a “la solidaritat, anònima però massiva, de milers de ciutadans que es comprometen amb els objectius de la campanya”, i han recordat “la importància del Gran Recapte per donar visibilitat a la cronificació de la pobresa en el nostre entorn”.

L’onzena edició inclou com a novetat la posada en marxa d’una campanya de recollida als mercats municipals de Barcelona de producte d’alt valor proteínic fresc i refrigerat a través de l’adquisició de tiquets per un valor de 3 euros a les parades. L’import d’aquests tiquets permetrà a les entitats d’iniciativa social properes als mercats productes com peix, ous o carn. Aquesta acció es farà als mercats del Carmel, Horta, la Mercè, l’Estrella i l’Abaceria.

Enguany també es posarà en marxa una prova pilot per substituir els tradicionals contenidors de cartó on es recullen els aliments per sacs de tela reutilitzables.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×