Un article de
Redacció
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
20 de juny de 2017

Les noves tendències gastronòmiques i la reivindicació de la cuina local marquen el 3r VadeFoodies

Un article de
Redacció

El festival de noves tendències gastronòmiques d’Igualada VadeFoodies tancava dissabte a la nit la tercera edició amb un excel·lent regust de boca. En tres anys la mostra s’ha consolidat com a referent gastronòmic i la seva aposta per la qualitat és apreciada dins del sector. La doble aposta d’enguany, la de presentació de noves tendències gastronòmiques d’arreu del món i la reivindicació de la bona cuina d’Igualada, ha estat ben rebuda pel nombrós públic que divendres a la tarda i al llarg de tot el dissabte ha omplert el Museu de la Pell de la capital de l’Anoia.

Aquest any fins a 24 firmes relacionades amb el món de la restauració, majoritàriament d’Igualada i de l’Anoia, han posar a l’abast dels assistents les seves millors receptes. Els participants valoren positivament una experiència que de mica en mica es va consolidant. El públic assistent destacava la qualitat de l’oferta gastronòmica d’aquesta edició. Cal remarcar també l’alt nivell de les conferències celebrades aquest any, una de les grans apostes del VadeFoodies. Destaca en aquesta tercera edició la presència del cuiner igualadí David Andrés (ABaC i Somiatruites) que, en col·laboració de Pere Castells (Gastrocultura Mediterrània), va realitzar un interessant showcooking a l’exterior del Museu. Andrés també va participar en
una taula rodona amb Manel Pla (Sesoliveras) i Joan Boix (Cor Verd) en què van debatre sobre el futur de la gastronomia igualadina. La xerrada i showcooking dedicats a la pastisseria han estat una de les activitats més aplaudides del festival. La classe va comptar amb la participació de Miquel Guarro, professor a la Chocolate Academy, Josep Maria Guasch, de la pastisseria Targarona i Olivier Fernández, director de la EPGB. En el festival
també van destacar la taula rodona sobre el desparament de la taula, o les conferències sobre nutrició i l’esport i la cuina natural i vegana, entre d’altres.

La cuina mexicana ha estat la convidada d’aquest any del VadeFoodies i ha esdevingut un dels seus plats forts. Va acompanyar als cuiners la cònsol de Mèxic, Carmen Oñate. En col·laboració amb Jove Cambra, el festival enguany també ha abordat l’emprenedoria gastronòmica amb la Biz Marathon. Així, al llarg de dissabte al matí els assistents van poder fer un tast de projectes gastronòmics a l’Adoberia Bella, al costat mateix del Museu de la Pell.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×