Els municipis de Piera i Vallbona d’Anoia aposten per la mobilitat sostenible

53

L’Ajuntament de Piera i el de Vallbona d’Anoia han rebut de la Diputació de Barcelona una bicicleta elèctrica. La mesura pretén fomentar l’eficiència energètica i una mobilitat sostenible amb la voluntat de complir amb els compromisos establerts en el pacte d’alcaldes contra el canvi climàtic. La bicicleta, estarà a disposició dels serveis municipals per als desplaçaments per dins del poble millorant així la eficiència i preservació del nostre entorn.

En l’acte de lliurament, que es va celebrar el passat dijous 8 de març davant de l’Edifici del Rellotge del Recinte de l’Escola Industrial de Barcelona, es van lliurar un total de 112 bicicletes a 74 municipis de la demarcació.

Aquest programa de la Diputació es va iniciar l’any 2008 i des de llavors està suposant un important estalvi energètic de més de 650 tones anuals de CO a l’atmosfera. La intenció és que l’administració local sigui un exemple per tal que la ciutadania vegi l’ús de la bicicleta com un element pacificador del trànsit i que aconsegueix reduir la contaminació, tant acústica com atmosfèrica.