Els Mossos fan recomanacions als veïns de Vallbona en matèria de robatoris

97

Més de 50 veïns de Vallbona d’Anoia van assistir dilluns 12 de febrer a la reunió oberta en què l’agent del cos dels Mossos d’Esquadra va oferir recomanacions i indicacions en matèria de robatoris, partint de les inquietuds i les consultes dels assistents. També va ser present a la trobada el primer tinent d’alcalde del municipi Pere Massagué.

L’agent va deixar clar d’entrada que no hi ha cap remei que pugui evitar al cent per cent que els lladres puguin entrar a les cases. Sí que va donar informació per protegir de la millor manera els béns personals, com per exemple detallar que els lladres només busquen joies i diners i recomana no guardar-los al dormitori principal, perquè és el primer lloc on els buscaran; segons els mossos, cal tenir imaginació i amagar-los a llocs alternatius. Segons la policia també és recomanable deixar algun llum encès al domicili i les finestres ben tancades.

Pel que fa als lladres, la policia catalana recomana no enfrontar-s’hi, ja que ells busquen evitar la confrontació perquè el delicte que cometen no sigui encara més greu. El perfil més habitual és el de grups de tres o quatre joves de països de l’est que actuen molt ràpidament quan ja és fosc, entre les 18 i les 20 h, sense cap objectiu preestablert, i que fugen en un cotxe ràpid de gamma alta. Si es produeix un robatori o es detecta un vehicle sospitós, és important apuntar-ne la matrícula.

En cas de trobar-se amb la presència de lladres a la casa o a punt d’entrar, l’agent del cos dels Mossos d’Esquadra va recomanar els assistents que facin soroll o cridin, cosa que provocaria que els intrusos marxessin de seguida. Tant en cas de dubte com de robatori, cal trucar al 112 i donar nom, lloc on ha succeït el robatori i explicar quina ha estat la situació. Seguir aquestes passes, van assegurar, facilita que l’ajuda arribi el més ràpid possible. Per últim, la policia va remarcar que cal fer un bon ús dels grups de WhatsApp dels veïns per advertir de situacions de perill i mantenir el poble vigilat.