Montbui comença una nova edició de ‘Fem més escola’, el projecte educatiu que promou l’escola pública
M

Escola Garcia Lorca
19 de febrer de 2024

Avui, Santa Margarida de Montbui, comença una nova edició del projecte educatiu “Fem Més Escola”, que té com a objectiu reconèixer la importància de l’educació i la implicació de tots els integrants de la comunitat educativa montbuienca. El “Fem Més Escola” es durà a terme fins al 8 d’abril, i suposarà l’organització d’un conjunt d’activitats adreçades als diferents components de la comunitat educativa.

El “Fem Més Escola” començarà dilluns amb les narracions de Mònica Torra, que conduirà durant la pròxima setmana un “Taller de contes i emocions a les llars d’infants”. Aquestes sessions seran pels infants de les llars d’infants municipals Santa Anna, L’Estel i Montxic.

També durant la setmana que ve els infants d’Infantil 4 (I4) de les escoles Antoni Gaudí, García Lorca i Montbou participaran en un Taller de contes i emocions, a càrrec de la mateixa narradora.

Escola Garcia Lorca
Escola Garcia Lorca

Una de les activitats culturals destacades d’aquesta edició del “Fem Més Escola” serà la representació teatral “La primera”, que es podrà veure el dimecres 21 de febrer a partir de dos quarts de sis de la tarda a la Sala Petita Mont-Àgora. Aquesta activitat està adreçada als educadors/es, mestres, professors/es i persones que són membres de les AFA’s dels centres educatius del municipi.

Un “Fem Més Escola” amb nombroses activitats

La Biblioteca Mont-Àgora organitzarà diferents propostes incloses en aquest programa. El dissabte 24 de febrer tindrà lloc una sessió de “L’hora del conte”, amb l’explicació de “La medusa perduda”, a càrrec d’Eva González. El dijous 29 de febrer Carles Miñón conduirà una nova sessió del Club Manga Jove, que en aquesta oportunitat estarà dedicat a analitzar “Hunter x Hunter” de Yoshihiro Togashi. El dissabte 9 de març arribarà una nova sessió de “L’hora del conte”, en aquest cas també amb perspectiva de gènere, amb “L’Alícia Patapam”, representació de Mònica Torra, i activitat destinada a infants a partir de 3 anys.   

El “Fem Més Escola” d’enguany inclourà també visites dels infants de les llars d’infants a les escoles. El dijous 22 de febrer els alumnes de la Llar d’Infants Santa Anna aniran a veure l’escola García Lorca. El dimarts 27 de febrer els de la Llar d’Infants L’Estel aniran a l’escola Antoni Gaudí i el divendres 1 de març els de la Llar d’Infants Montxic aniran a l’escola Montbou.

Entre les activitats previstes, el divendres 1 de març s’organitzarà una Sessió de música en família per a infants que caminen. Aquesta activitat anirà a càrrec de Núria Planell, es farà a la Llar d’Infants L’Estel i requereix inscripció prèvia.

L’espectacle infantil “Kimera” es representarà adreçat únicament als infants de quart, cinquè i sisè de Primària de les escoles montbuienques. Anirà a càrrec de “La Banda Teatro-circo” i és un espectacle multidisciplinari que planteja un viatge emocional a través del teatre, el circ i la música.

Com a cloenda del “Fem Més Escola” 2024, i coincidint amb el 50è aniversari de la Llar d’Infants Santa Anna, David Bueno oferirà una conferència sobre “Aprendre amb els sentits, el sentit d’aprendre: allò que ens aporta la neuroeducació”. Aquesta xerrada educativa està adreçada a totes les persones que integren la comunitat educativa montbuienca.

Les jornades de portes obertes a les escoles, a l’Institut, i a les llars d’infants, propostes destacades

Les jornades de portes obertes a les escoles montbuienques i a l’Institut seran un dels plats forts del programa d’activitats. Així, el dilluns 26 de febrer hi haurà portes obertes a l’Escola García Lorca, el dimecres 28 de febrer serà el torn de l’Escola Montbou, i el dijous 29 de febrer es realitzaran a l’Escola Antoni Gaudí. Totes es faran en horari de tarda, de 15 a 18 hores.

Pel que fa a les porters obertes a l’Institut Montbui es realitzaran el dissabte 2 de març, de 10 a 13, quan alumnes i famílies podran conèixer l’oferta d’estudis d’ESO, Batxillerat i PFI. Val a dir que uns dies abans, el dimarts 27 de febrer, entre les 15.15 i les 16.45 hores, els nens i nenes de sisè de primària de les escoles de Montbui podran visitar també el centre.

El dissabte 16 de març és el dia escollit enguany per celebrar les Portes Obertes a les Llars d’Infants. Entre les 10 i les 13 hores les famílies podran conèixer les llars i els diferents serveis educatius que ofereixen.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta