Montbui aprova congelar les ordenances fiscals per a l’any 2021

6 de novembre de 2020

L’Ajuntament de Montbui va aprovar en sessió extraordinària del ple les ordenances fiscals de cara a l’any 2021. Les principals taxes, impostos i preus públics tornen a quedar “congelades”. En aquest apartat es troben l’Impost de Béns Immobles (contribució), l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, la plusvàlua, l’Impost de Construcció, Instal·lacions i Obres, entre d’altres. La sessió plenària es va celebrar dijous passat. Hi van votar a favor els regidors i regidores integrants de l’Equip de Govern municipal: els sis regidors i regidores d’Ara Montbui i la regidora de Som Montbui-ERC Isabel Guerrero. Les ordenances fiscals pel 2021 van tenir el vots d’abstenció dels sis regidors del grup socialista.

Segons va explicar durant el ple la regidora d’Hisenda Jésica Arroyo, “no era el moment de pujar impostos. Creiem que en aquest any tan injust no era oportú modificar les ordenances fiscals. Quadrarem el pressupost amb uns ingressos lineals i, si és necessari, gastarem el romanent”. La regidora d’Hisenda de Montbui va assenyalar que “de cara a propers anys tornarem a fer la valoració corresponent”.

Cal tenir en compte que les modificacions aprovades tenien per objecte l’adaptació de les actuals ordenances fiscals a les modificacions que han sofert les diferents normes que els hi donen cobertura legal.

Es van aprovar modificacions en algunes taxes, com ara a l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica. S’inclouen ara els vehicles de gas liquat del petroli dins els vehicles amb bonificació del 50%, que ja existia, a favor de vehicles menys contaminants.

També es van aprovar petits canvis en ordenances fiscals existents sobre expedició de documents administratius, tallers i cursets, activitats de lleure, colònies, activitats esportives. I també a la taxa per ocupació de terrenys d’ús públic amb mercaderies (amb afectació viària o sense), i modificacions a la tarifa d’ocupació de la via pública amb tanques.

Cal remarcar també que es modifica a la baixa la taxa per a la prestació del servei de Llars d’Infants Municipal. La quota inicial es fixa en 100 euros per nen/a.

Modificació de crèdit per a Montbui Activa SL
En el mateix ple extraordinari es va aprovar una modificació de crèdit (aportació municipal) de 40.000 euros a la societat municipal Montbui Activa SL, que gestiona entre d’altres l’Espai de Salut i Esport Mont-aQua. L’objectiu d’aquesta aportació és minimitzar l’impacte de la crisi sanitària de la covid-19 i la corresponent disminució d’ingressos que ha tingut la instal·lació, tenint en compte les restriccions sanitàries passades i actuals en el funcionament dels equipaments esportius.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta